Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημιουργώντας τρισδιάστατα γραφικά με το Google Sketchup

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και είναι ευκαιρία να κάνω αναφορά στα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Ένα από αυτά ήταν το Google Sketchup.


Το Google SketchUp είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει, τροποποιήσει και μοιραστεί 3D μοντέλα. Είναι ευκολότερο να το μάθει σε σχέση με άλλα 3D προγράμματα μοντελοποίησης, και για τον λόγο αυτό πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ήδη.

Το πρόγραμμα αυτό το χρησιμοποιώ τα τελευταία τρία χρόνια στην Β΄Λυκείου. Για την εκμάθηση του χρησιμοποιώ τα self paced tutorials, τα οποία καθοδηγούν το νέο χρήστη στην εκμάθηση των βασικών εννοιών. Αρκετά χρήσιμα είναι επίσης και τα video tutorials. Ένα video το οποίο χρησιμοποίησα μέσα στην τάξη είναι το παρακάτω:


Αν κάποιος αναρωτιέται τι μπορούν να κάνουν οι μαθητές με το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δει τα παρακάτω μοντέλα που δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2009 - 2010 μέσα στην τάξη.

Μάρκου Κατερίνα


Λάλου Αγγελική


Αβραμπάκης Θανάσης


Περισσότερα μοντέλα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Σχόλια

  1. Δώρα,

    Από όσο ξέρω δεν παίζει σε Ubuntu. Οπότε μόνο μέσω Wine με το οποίο μπορείς να παίξεις λογισμικό για windows αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω πως λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Πληροφορική Γ' Λυκείου: Επαναληπτική Άσκηση #6 (2021)