Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Microworlds Pro : Διαγώνισμα Α' Τριμήνου

Έχω ήδη ανεβάσει 6 φύλλα εργασίας και 2 φυλλάδια ασκήσεων για το Microworlds Pro. Ήρθε νομίζω η ώρα να ανεβάσω και το πρώτο διαγώνισμα.


Το διαγώνισμα αυτό είναι επαναληπτικό και αφορά την ύλη του Α' Τριμήνου. Προϋποθέτει βέβαια ότι οι μαθητές έχουν διδαχθεί μέχρι και τις διαδικασίες. Στην περίπτωση όμως που έχετε διδάξει μέχρι την δομή επανάληψης θα μπορούσατε να πείτε στους μαθητές σας να λύσουν την 6η άσκηση χωρίς τη χρήση διαδικασίας. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε όλους σας.

Περιμένω με ανυπομονησία και τα δικά σας σχόλια.


Σχόλια

  1. Παρακολουθώ από την αρχή το blog σου συνάδελφε και ομολογώ ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστούμε. Οι ερωτήσεις του παραπάνω διαγώνισματος σίγουρα θα μας φανούν χρήσιμες. Όλες οι καλές ιδέες είναι καλοδεχούμενες. Π.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ συνάδελφε για τα καλά σου λόγια. Το μόνο που θέλω είναι να βάλω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουμε για να γίνει καλύτερο το μάθημα μας. Εξάλλου πιστεύω ότι η χαρά μου θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν ξέρω ότι ένα φύλλο εργασίας μου εφαρμόστηκε σε 10 σχολεία και όχι μόνο στο δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή δουλειά. Το διαγώνισμα είναι πράγματι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να δωθεί στους μαθητές της Γ΄. Σίγουρα θα δείξω και θα ενημερώσω και άλλους γιατί η δουλειά αυτή ειναι πράγματι ενα σημαντικό βοήθημα και για τον καθηγητή αλλά και για τον μαθητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ. Να είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να ανεβάζω παρόμοιο υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την σειρα μου νομιζω οτι θα χρησιμοποιηθει απο περισσοτερα απο 10 σχολεια συναδελφε. Πολυ καλη δουλεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο συνάδελφε! Πότε πρόλαβες να κάνεις εντολή επανάληψης στο Α' τριμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διαγώνισμα αυτό μπήκε τη πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου γιατί είχαν καλυφθεί όλες οι μέρες από τους άλλους συναδέλφους. Για το λόγο αυτό πρόλαβα να κάνω τη δομή επανάληψης.

    Πάντως είχα πολλά προβλήματα άλλες χρονιές επειδή ακριβώς το μάθημα είναι μονόωρο. Φέτος για να καταλάβεις στη Β' Γυμνασίου μπήκα μόλις σήμερα στο 3ο κεφάλαιο και είναι σίγουρο ότι θα χάσω άλλα δύο μαθήματα λόγω εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλή δουλειά σε όλο το blog σου !!
    Παίρνουμε ιδέες :)
    Το άγχος που έχω κάθε χρόνο να καταφέρω να ξεμπερδέψω με το υποχρεωτικό γραπτό διαγώνισμα τριμήνου, μου χαλάει όλο τον προγραμματισμό.

    Να είσαι καλά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ.

    Πάντως να ξέρεις ότι το ίδιο άγχος έχω και εγώ. Και νομίζω οι περισσότεροι καθηγητές Πληροφορικής. Το πρόβλημα όμως δεν είναι δικό μας αλλά της πολιτείας που θεωρεί ότι το μάθημα πρέπει να είναι μονόωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλό το υλικό
    Μπραβο για την δουλειά που έχεις κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)