Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σχολείο σκοτώνει την δημιουργικότητα [TED Video]

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.


Αξίζει τον κόπο να δείτε το βίντεο αυτό και να προβληματιστείτε. 

Σχόλια

  1. Πραγματικά πολύ καλό το video. Μαθήματα δεν είναι τα μόνο τα μαθηματικά και η γλώσσα αλλά και η πληροφορική, τα εικαστικά, η μουσική, η τέχνη κ.τ.λ.. Πρέπει να δώσουμε δυνατότητες στα παιδιά να δημιουργήσουν. Έτσι θα φανούν τα ταλέντα τους και η μάθηση δεν θα είναι μια βαρετή διαδικασία. Επίσης πολύ σωστά επισημαίνει ο Σερ Κεν Ρόμπινσον ότι τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται να κάνουν λάθη. Πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν λάθη και να τους βοηθήσουμε να μάθουν από αυτά. Ο φόβος να μην γίνει λάθος κρύβει το πραγματικό «εγώ» και αναστέλλει την δημιουργικότητα.
    Συνάδελφε και πάλι πολύ καλή η προσπάθειά σου. Π.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλοί καθηγητές που να υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό. Τελικά όμως αυτό που μετράει είναι αν αυτά που λέμε τα εφαρμόζουμε στην τάξη.
    Δεν θέλω, στο σημείο αυτό, να κρίνω άλλους συναδέλφους ή άλλες ειδικότητες. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι από την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους μαθητές μου να καταλάβουν ότι το λάθος δεν είναι κάτι κακό.
    Αν το πιστέψω πρώτα εγώ και αν το εφαρμόζω στην πράξη τότε και μόνο τότε οι μαθητές μου θα πάψουν να φοβούνται και θα γίνουν πιο δημιουργικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)