Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

CodingBat : Ελέγξτε online τις γνώσεις σας σε Java και Python

Στην ιστοσελίδα CodingBat, που είναι δημιουργία του καθηγητή Nick Parlante, μπορείτε να ελέγξετε τις γνώσεις σας τόσο σε Java όσο και Python με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αντί λοιπόν να απαντάτε σε ερωτήσεις Σ-Λ και πολλαπλής επιλογής ή να αναπτύσσετε ολόκληρα προγράμματα καλείστε να  αναπτύξετε μικρά κομμάτια κώδικα που δεν απαιτούν πολλές γραμμές κώδικα.


Οι προτεινόμενες δραστηριότητες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες που αφορούν διάφορα θέματα όπως είναι οι πίνακες και η αναδρομή ενώ είναι και κλιμακούμενης δυσκολίας.

Αφού διαλέξετε μία δραστηριότητα γράφετε τον κώδικα και πατάτε το κουμπί Go. Στη φάση αυτή μεταγλωττίζεται ο κώδικας σας  και ειδοποιήστε για τυχόν συντακτικά λάθη. Αν όλα πάνε καλά ο κώδικας σας ελέγχεται για διάφορες εισόδους και βλέπετε αν τα αποτελέσματα είναι αυτά που πρέπει. Προσέξτε γιατί ορισμένες δραστηριότητες δεν είναι εύκολες.

Εκπαίδευση
Οι δραστηριότητες που υπάρχουν μου άρεσαν πολύ αφού με έκαναν να προσπαθώ να βγάλω ένα σωστό αποτέλεσμα και να θυμηθώ κάποια πράγματα που αφορούν το συντακτικό των δύο γλωσσών.  Μερικές δραστηριότητες με δυσκόλεψαν και αυτό ήταν κάτι που επίσης μου άρεσε. Καλή σας διασκέδαση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου