Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΕΠΠ : Ένα δοκιμαστικό τεστ στη δομή επιλογής

Έχω ολοκληρώσει τα μαθήματα που αφορούν τη δομή επιλογής και αύριο θα δώσω στα παιδιά ένα δοκιμαστικό τεστ πάνω στη δομή επιλογής. Στο τεστ αυτό ο κάθε μαθητής δουλεύει μόνος του αλλά μπορεί να έχει τις λύσεις των φυλλαδίων 11-15 που έχουμε κάνει σε προηγούμενα μαθήματα όπως μπορεί να συμβουλεύεται και το βιβλίο. Επίσης αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μπορεί να ζητήσει και τη βοήθεια μου. Στο επόμενο μάθημα οι μαθητές θα γράψουν ένα κανονικό επαναληπτικό τεστ πάνω στη δομή επιλογής.

Το δοκιμαστικό αυτό τεστ μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Σχόλια

  1. Ενημέρωσα σήμερα το φυλλάδιο επειδή στην 2η άσκηση είχα ξεχάσει να προσθέσω την συνάρτηση Α_Μ στην πρώτη εντολή εκχώρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη πολύ καλή ιδέα αυτό το δοκιμαστικό τεστ. Πιστεύω δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εντοπίζουν μόνοι τους τυχόν αδυναμίες που μπορεί να έχουν. Αλήθεια, πως πήγε σε σένα γιατί σκέφτομαι να το υιοθετήσω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί αρκετοί μαθητές λείπανε εκείνη τη ημέρα με την ομάδα ποδοσφαίρου. Πάντως φαίνεται ότι όσοι γράφουνε ένα δοκιμαστικό τεστ την επόμενη φορά έχουν πιο καλή απόδοση.

    Πιστεύω ότι στα θετικά του δοκιμαστικού τεστ είναι ότι μαθαίνουν σε ένα στυλ εξετάσεων ενώ επειδή το μέγεθος του τεστ είναι σχετικά μεγάλο είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι όλη την ώρα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πιστεύω το γεγονός ότι μία ολόκληρη ώρα δουλεύουν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)