Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Video Tutorials για το GameMaker

Στην ιστοσελίδα gamemakertutorials μπορείτε να βρείτε αρκετά video tutorials για το Game Maker. Τα tutorials αυτά αφορούν βασικά αλλά και προχωρημένα χαρακτηριστικά του Game Maker. Υπάρχουν επίσης tutorials για τη δημιουργία διαφορετικών ειδών παιχνιδιών όπως π.χ. breakout, maze και platform games.



Σχόλια

  1. Γεια σας. Ειμαι ενας μαθητης της πρωτης λυκειου και ασχολουμαι ενα χρονο με το game maker. Eιδα καποια απο τα tutorial σας αλλα εχω καποια προβληματα με τα collision events.Για παραδειγμα οταν ενα αντικειμενο ακουμπαει ενα αλλο δεν ερχονται σε πληρη επαφη αλλα υπαρχει μεταξυ τους ενα μικρο κενο..........υπαρχει καμια λυση; ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για την όρεξη που έχεις να ασχολείσαι με το GameMaker.

    Από αυτά που μου λες δεν μπορώ να καταλάβω 100% το πρόβλημα που έχεις. Υποθέτω πάντως ότι θα πρέπει να προσέξεις το εξής:

    Στην πίστα που έχεις φτιάξεις έστω ότι έχεις ορίσει SnapX και SnapY ίσα με 32. Τότε καλό θα είναι το κάθε object να μετακινείται κατά απόσταση 2, 4, 8 ή 16 έτσι ώστε να μην μπορεί να υπάρχει το object σε θέσεις ενδιάμεσες.

    Πιστεύω αυτό να λύσει το πρόβλημα σου. Αν όχι μπορείς να μου στείλεις το κομμάτι που δουλεύεις στο johnsaribalidis@gmail.com για να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Πληροφορική Γ' Λυκείου: Επαναληπτική Άσκηση #6 (2021)