Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιο περιβάλλον χρησιμοποιείτε για την διδασκαλία του προγραμματισμού στα μαθήματα επιλογής στο Λύκειο; (Δημοσκόπηση)

Η προηγούμενη δημοσκόπηση είχε τίτλο "Ποιες εφαρμογές σας ενδιαφέρουν περισσότερο;" και τα αποτελέσματα φαίνοναι παρακάτω:


Τα αποτελέσματα δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο Scratch και το Gimp ενώ όλες οι εφαρμογές έχουν ψηφιστεί. Υπάρχουν επίσης και δύο ψήφοι που αφορούν το περιβάλλον Alice και τα Lego Mindstorms Nxt που δεν υπήρχαν στην αρχική λίστα. Εντύπωση μου έκανε ότι τα περιβάλλοντα Google Sketchup, GameMaker, Prezi και ToonDoo πήραν αρκετές ψήφους και αυτό είναι αρκετά ευχάριστο.

Όσο αναφορά τις αναρτήσεις στο blog θα αφορούν το αμέσως επόμενο διάστημα το περιβάλλον Scratch για την Α' Λυκείου και το περιβάλλον Weebly για την Β' Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα για το Scratch θα δημιουργηθούν 6-8 φύλλα εργασίας που θα καλύπτουν τις περισσότερες δομές της γλώσσας. Για το weebly θα υπάρχει ένα tutorial εκμάθησης του περιβάλλοντος με χρήση ενός παραδείγματος.

Για το Gimp και το Audacity δεν θα ετοιμάσω υλικό  αυτό το σχολικό έτος αλλά προτίθεμαι να δημιουργήσω το επόμενο σχολικό έτος. Ωστόσο θα υπάρχει αναφορά σε υλικό που έχουν δημιουργήσει άλλοι συνάδελφοι. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα περιβάλλοντα. Ίσως αν έχω το χρόνο να ετοιμάσω υλικό για τα περιβάλλοντα Dipity και Pencil.

Νέα Δημοσκόπηση
Ένα θέμα που θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον είναι ποια περιβάλλοντα χρησιμοποιείτε, αν χρησιμοποιείτε, για την διδασκαλία του προγραμματισμού στα μαθήματα επιλογής που διδάσκονται στο Λύκειο. Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι δύο από αυτά που αναφέρονται, να προσθέσετε κάποιο άλλο ή ακόμα και να δηλώσετε ότι δεν διδάσκετε προγραμματισμό. Όσο αναφορά εμένα χρησιμοποιώ από πέρυσι τα περιβάλλοντα GameMaker και Scratch.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Πληροφορική Γ' Λυκείου: Επαναληπτική Άσκηση #6 (2021)