Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιστότοπος για το μάθημα Τεχνολογία Δικτύων Υπολογιστών

Η καθηγήτρια Πληροφορικής Αγγελική Γριβοπούλου δημιούργησε, μαζί με τους μαθητές της στο 1ο ΕΠΑΛ Μεσολλογίου, έναν ιστότοπο για το μάθημα Τεχνολογία Δικτύων Υπολογιστών που διδάσκεται στην Β' Τάξη του τομέα Πληροφορικής των Επαγγελματικών Λυκείων.


Στον παραπάνω ιστότοπο υπάρχει υλικό για το μάθημα όπως το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή, επιπλέον υποστηρικτικό υλικό, videos, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, δραστηριότητες για το εργαστήριο, εργασίες μαθητών αλλά και φωτογραφίες από επισκέψεις που έγιναν στα πλαίσια του μαθήματος.

Τα συγχαρητήρια μου για αυτή την πολύ καλή προσπάθεια.

Σχόλια

  1. Πολύ καλή προσπάθεια. Μπράβο στα παιδιά και την καθηγήτρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη, σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χώρο στην ιστοσελίδα σου για την δουλεία μας.
    Με εκτίμηση
    Γριβοπούλου Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελική,

    Στόχος αυτού του blog είναι όχι μόνο να προωθήσει τις δικές μου προσπάθειες και των μαθητών μου αλλά να αναδείξει και τις προσπάθειες και άλλων καθηγητών Πληροφορικής και των μαθητών τους.

    Και η δική σου προσπάθεια είναι μία πολύ καλή προσπάθεια. Μάλιστα μεγάλη σημασία έχει για μένα το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και οι μαθητές σου.

    Το επόμενο βήμα πιστεύω ότι πρέπει να είναι η συνεργασία μεταξύ των καθηγητών Πληροφορικής. Μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και πρέπει να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη, έχεις δίκιο. Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας.
    Σε ευχαριστώ και πάλι. Είμαι στην διάθεσή σας για ότι καινοτόμο.
    Φτιάξαμε και βιντεάκια με το goanimate στην ιστοσελίδα. Αν μπορείς δες τα να μας πεις την γνώμη σου.
    Με εκτίμηση
    Γριβοπούλου Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα είδα και μου άρεσαν πολύ. Είναι πολύ έξυπνη η ιδέα σου. Ήξερα το GoAnimate αλλά δεν είχα σκεφτεί καλούς τρόπους να το χρησιμοποιήσω.

    Όταν θα κάνω μία παρουσίαση του GoAnimate σε κάποιο από τα επόμενα άρθρα σίγουρα θα αναφερθώ σε κάποια από τις εργασίες αυτές ως καλή πρακτική.

    Μία ακόμα ιδέα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα δίκτυα είναι η εφαρμογή Cacoo. Δες και το άρθρο http://pliroforikiatschool.blogspot.com/2011/02/cacoo.html.

    Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω το εξής: Πόσες διδακτικές ώρες αφιέρωσαν οι μαθητές σου για αυτή την δραστηριότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ώρα για την ηχογράφηση και τουλάχιστον 1 1/2 για την δημιουργία των κομικς (background, κινήσεις, ήχους, εναλλαγές...).Τώρα σκεφτήκαμε να φτιάξουμε επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τα δίκτυα και με το Game maker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Περίπου τόσο περίμενα και εγώ.

    Όσο για το GameMaker είναι πάρα πολύ καλή ιδέα. Περιμένω με ανυπομονησία τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα το σχεδιάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CISCO και CARIERRA BUSINESS & COMPUTING SCHOOL… για experts δικτύων!

    Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33

    ΤΗΛ 2109640117, 2109604783

    Όταν η CARIERRA BUSINESS & COMPUTING SCHOOL, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, με περισσότερα από 30 χρόνια πείρας στην ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση, και η CISCO ΝΕΤWORKING ACADEMY, ο παγκοσμίως κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός στην πιστοποίηση δικτύων (της μεγαλύτερης εταιρείας δικτύων στον κόσμο, “CISCO”), ενώνουν τις δυνάμεις τους, τότε, το αποτέλεσμα είναι οι πλέον περιζήτητοι… network experts στην αγορά εργασίας!

    Η CARIERRA BUSINESS & COMPUTING SCHOOL είναι πιστοποιημένη ακαδημία της CISCO NETWORKING ACADEMY, διαθέτοντας ένα άριστα καταρτισμένο team καθηγητών -ειδικά εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων από το International Learning Institute (Ένωση Ακαδημιών της CISCO)- καθώς και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, με προδιαγραφές CISCO!

    Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι:
    α) οι πιστοποιήσεις CISCO είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και αποδεκτές,
    β) αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη εξειδικευμένων στελεχών, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας,
    και γ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον μοριοδότηση σε πτυχιούχους ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ και Κολλεγίων (σε κατευθύνσεις όπως η Επιστήμη των Υπολογιστών, οι Τηλεπικοινωνίες, κ.α),
    είναι η «συνταγή» επιτυχίας για τους αυριανούς ανταγωνιστικούς και περιζήτητους επαγγελματίες στο χώρο των δικτύων και των τηλεπικοινωνιών (τεχνικός-διαχειριστής δικτύων).

    ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

    1. IT Essentials: PC Hardware and Software (Διάρκεια Βασικής εκπαίδευσης-40 ώρες, Προχωρημένου Επιπέδου-30 ώρες. Σύνολο: 70 ώρες): απευθύνεται σε μαθητές και απόφοιτους Λυκείων, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΙΕΚ και ΤΕΙ, που επιθυμούν να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις αναφορικά με το πώς λειτουργούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πώς συναρμολογούνται, καθώς και πώς να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε θέματα hardware και software, ώστε να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της Πληροφορικής.

    2. CCNA Exploration (280 ώρες, διάρκεια 9 μήνες): απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείων, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΙΕΚ και ΤΕΙ (συμπεριλαμβανομένων και σπουδαστών της Cisco Networking Academy), με προχωρημένες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ανάλυσης που σχετίζονται με πτυχιακά προγράμματα σχολών Μηχανικής, Μαθηματικών ή Θετικών Επιστημών, και επιθυμούν να κάνουν καριέρα στο χώρο της Πληροφορικής –και ειδικότερα στα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες.
    Ο συντομότερος «δρόμος» για τις εξετάσεις πιστοποίησης CISCO, περνά.. από την CARIERRA BUSINESS & COMPUTING SCHOOL!

    * Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

    • Αθήνα: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 -5279500
    • Πειραιάς: Φίλωνος 39, τηλέφωνο 210 41 20714
    • Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117
    • Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλέφωνο 2310 552406
    Ή επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: www.carierra.gr , και στο fb: https://www.facebook.com/carierra

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

Οι πύργοι του Ανόι