Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Ιστοσελίδα της εβδομάδας - FlixTime

Το FlixTime είναι μία online εφαρμογή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν videos 60 δευτερολέπτων από τις εικόνες, τα videos, τα τραγούδια και τις λεζάντες σας.


Λειτουργία
Αφού δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό μπορείτε να δημιουργήσετε ένα video πατώντας στην επιλογή Create a new video. Αρχικά επιλέγετε ένα από τα διαθέσιμα templates.


Κατόπιν πατάτε το πλήκτρο Create a Video. Στην οθόνη που θα δείτε πρέπει να συμπληρώσετε τον τίτλο και την περιγραφή του video, τον τύπο και τη ταχύτητα του. Η ταχύτητα έχει επίπτωση στον χρόνο εμφάνισης των φωτογραφιών οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μία μικρή ταχύτητα. Τέλος επιλέγετε μία εικόνα (cover image) που θα χρησιμοποιείται για την παρουσίαση του video.

Στη συνέχεια μπορείτε να εισάγετε εικόνες, videos και μουσική είτε από τον υπολογιστή σας είτε από την βιβλιοθήκη που έχει το FlixTime πατώντας Add Photos/Videos ή Add Music.


Όταν ολοκληρώσετε την εισαγωγή των παραπάνω στοιχείων μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην σειρά που θέλετε, να εισάγετε κείμενο ανάμεσα στις εικόνες και να εισάγετε λεζάντες για κάθε εικόνα.

Τέλος πατάτε το πλήκτρο Render Video και περιμένετε το FlixTime να δημιουργήσει αυτόματα το video σας. Το  video αυτό μπορείτε να το μοιραστείτε στο Facebook και το Twitter και να το ενσωματώσετε στο blog σας.

Τρόποι Χρήσης
Οι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FlixTime είναι οι εξής:

  1. Δημιουργία ενός σύντομου video το οποίο θα παρουσιάζει εργασίες των μαθητών σας και το οποίο θα ενσωματώσετε στη συνέχεια στο blog σας,
  2. Δημιουργία ενός video από τους μαθητές για να παρουσιάσουν ένα θέμα.

Δείτε π.χ. ένα video που δημιούργησα για τις εργασίες που έκαναν οι μαθητές της Α' Λυκείου στο GameMaker.


Videos
Δείτε και ένα εισαγωγικό video tutorial για το FlixTime:0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου