Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2011

Ιστοσελίδα της εβδομάδας - Dlvr.it

Το dlvr.it είναι μία online εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ενημερώνετε αυτόματα τον λογαριασμό σας στο Facebook, το Twitter και αλλού όταν προσθέτετε ένα άρθρο στο blog σας. Χρήση Αρχικά πρέπει να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται να εισάγετε το email σας και ένα password. Κατόπιν θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το URL του blog σας και τους λογαριασμούς σας που θέλετε να ενημερώνονται αυτόματα. Videos Δείτε και ένα video για τη χρήση της εφαρμογής

Το CS Unplugged στα ελληνικά

Το CS Unplugged είναι ένα κείμενο δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και που στόχο έχει να τους διδάξει έννοιες της Πληροφορικής με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Γράφτηκε από τους Tim Bell, Ian Witten και Mike Fellows ενώ προσαρμόστηκε στα ελληνικά από τον Κωστή Μουσαφείρη . Περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες οι οποίες όμως έχουν την ιδιαιτερότητα  ότι δεν απαιτούν τη χρήση υπολογιστή. Δείτε παραδείγματα υλοποίησης των παραπάνω δραστηριοτήτων στο κανάλι csunplugged του YouTube.

Εργονομία φορητού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου [Videos]

Ο φορητός υπολογιστής (laptop) και τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους σήμερα. Ξέρετε όμως πώς να χρησιμοποιείτε τις παραπάνω συσκευές ώστε να μην καταπονείτε τον οργανισμό σας; Αν όχι τότε δείτε τα παρακάτω videos. Χρήση του laptop στο σπίτι, τη δουλειά ή το σχολείο Χρήση του laptop όταν ταξιδεύουμε Χρήση του κινητού τηλεφώνου

Το λογισμικό ανοικτού κώδικα κυριαρχεί στο Διαδίκτυο [Infographic]

Έχετε αναρωτηθεί, καθώς σερφάρετε στο Διαδίκτυο, ποιες είναι εκείνες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιoύνται για την δημιουργία όλων αυτών των ιστοσελίδων; Η απάντηση είναι ότι οι τεχνολογίες ανοικτού κώδικα φαίνεται όχι απλά να χρησιμοποιούνται περισσότερο αλλά να κυριαρχούν σχεδόν ολοκληρωτικά. Στις τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνονται το λειτουργικό σύστημα Linux, ο web server Apache, η γλώσσα php και το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου wordpress. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το παρακάτω infographic.   Πηγή: jordanopensource

Θέματα Εξετάσεων Πληροφορικής Γ' Γυμνασίου

Στη συνέχεια μπορείτε να κατεβάσετε θέματα εξετάσεων για το μάθημα της Πληροφορικής στην Γ' Γυμνασίου. Τα θέματα προέρχονται από μία συζήτηση στο Στέκι των Πληροφορικών και από την τράπεζα θεμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας . Τα θέματα που αναφέρονταν σε ύλη προηγούμενων ετών δεν έχουν συμπεριληφθεί. (Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να κατεβάσετε τα θέματα) Θέματα Εξετάσεων Πληροφορικής Γ' Γυμνασίου Αν γνωρίζετε άλλους ιστότοπους που περιέχουν θέματα εξετάσεων για το μάθημα της Πληροφορικής στην Γ' Γυμνασίου παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο.

Εργασίες μαθητών στο Scratch για το σχολικό έτος 2010-2011

Κατά το σχολικό έτος 2010-2011 οι μαθητές της Α' Λυκείου υλοποίησαν, σε ομάδες των 2, ένα project στο Scratch. Στην υλοποίηση των projects αφιερώθηκαν 4 διδακτικές ώρες από τις οποίες η πρώτη ήταν για την επιλογή του θέματος από τους μαθητές. Ας σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί διδασκαλία του Scratch σε 6 διδακτικές ώρες με χρήση φύλλων εργασίας που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ . Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αρκετά από τα projects των μαθητών. Τμήμα Α1 Ομάδα 1η : Γιαννούλης Νίκος, Δεληγιάννης Δημήτρης Θέμα : Ένα quiz με τον Μπομπ τον Σφουγκαράκη Ομάδα 2η : Κιοσσές Απόστολος, Βρέττας Χρήστος Θέμα : Ένα παιχνίδι στο οποίο προσπαθείς να παρκάρεις ένα αυτοκίνητο. Αποτελείται από τρεις πίστες. Ομάδα 3η : Κίναλης Τόλης Θέμα : Ένα παιχνίδι στο οποίο ένας δύτης προσπαθεί να αποφύγει τους βατράχους και να φτάσει στο κλειδί. Ομάδα 4η : Βαΐδου Βίκη, Μάντσου Έλενα Θέμα : Ένα quiz με την κουκουβάγια και τον Winnie. Τμήμα Α2 Ομάδα 1η : Μπούρδα Βίκη, Τσιρ

Εκπαιδευτικά videos από τα Expertakia

Στο κανάλι του χρήστη Expertakia στο YouTube μπορείτε να βρείτε videos κατάλληλα για χρήση στο μάθημα της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο. Πιο συγκεκριμένα καλύπτονται τα εξής θέματα: Λογισμικό - Υλικό - Μέσα Αποθήκευσης  Λειτουργικά Συστήματα   Αρχεία Vs Φάκελοι Δημιουργία Λογαριασμού Hotmail Παράδειγμα αντιγραφής στο Microsoft Office Word 2007 Αποθήκευση Vs Αποθήκευση Ως Δείτε π.χ. το video για τα Λειτουργικά Συστήματα και το video για το υλικό, το λογισμικό και τα μέσα αποθήκευσης Περισσότερα videos μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο που υπάρχει στον ιστότοπο Expertakia .

Gates of Logic: Ένα παιχνίδι για τη διδασκαλία των λογικών πυλών

Οι λογικές πύλες είναι ηλεκτρονικά κυκλώματα που δέχονται μία ή περισσότερους εισόδους και εκτελώντας μία λογική πράξη παράγουν μία έξοδο. Η λογική τους δηλαδή βασίζεται στην άλγεβρα Boole. Οι πιο γνωστές λογικές πύλες είναι οι AND, OR και NOT αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες. Στη συνέχεια μπορείτε να παίξετε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για να μάθετε τις λογικές πύλες. Οι λογικές πύλες που καλύπτονται είναι οι εξής: NORMAL, NOT, AND, OR, NAND, NOR και EXCLUSIVE OR.  Για μεγαλύτερη ανάλυση πηγαίνετε ΕΔΩ .

YouTube Copyright School [Video]

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των χρηστών του πάνω σε θέματα που αφορούν πνευματικά δικαιώματα η εταιρεία YouTube δημιούργησε το παρακάτω διασκεδαστικό video.

Διαγωνισμός Google Sketchup - Πρέβεζα 3D

Ο διαγωνισμός Πρέβεζα 3D είναι μία προσπάθεια δημιουργίας τρισδιάστατων κτιρίων της πόλης της Πρέβεζας από τους μαθητές των 5 γυμνασίων της πόλης. Η δημιουργία γίνεται με την βοήθεια του Google Sketchup και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο Google Earth. Άλλες εφαρμογές που είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν είναι το Photoshop και το Picasa. Ο διαγωνισμός αποτελεί ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και συμμετέχουν μόνο αυτοί που το επιθυμούν. Για μεγαλύτερη βοήθεια των μαθητών έχουν δημιουργηθεί ορισμένα πολύ ωραία videos που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια: Εισαγωγή στο Google Sketchup, Βασικά Εργαλεία Βασικός σχεδιασμός κτιρίων Χρήση υλικών - Ενσωμάτωση φωτογραφιών Δημοσίευση κτιρίων Επεξεργασία εικόνων στο Photoshop και στο Picasa Τα συγχαρητήρια μου στους εμπνευστές της ιδέας. Σκέφτομαι μάλιστα, επειδή διδάσκω το Google Sketchup, να υλοποιήσω του χρόνου κάτι παρόμοιο και στο Νομό Σερρών.

Εργασίες μαθητών στο Weebly για το σχολικό έτος 2010-2011

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής στη Β' Λυκείου οι μαθητές υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2010-2011 έναν ιστότοπο με χρήση της web 2.0 εφαρμογής weebly . Αρχικά έγινε επίδειξη του περιβάλλοντος και αφέθηκαν οι μαθητές να παίξουν με το περιβάλλον για μία διδακτική ώρα. Στη συνέχεια ο κάθε μαθητής υλοποίησε έναν δικό του ιστότοπο πάνω σε θέμα της αρεσκείας του. Δείτε ενδεικτικά δύο από τις καλύτερες εργασίες των μαθητών (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να μεταβείτε στον αντίστοιχο ιστότοπο).

Τα κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση [Παρουσίαση]

Ο καθηγητής Γιώργος Παλαιγεωργίου δημιούργησε μία ακόμα ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα Κοινωνικά δίκτυα στην Εκπαίδευση . Το θέμα αυτό ορισμένοι θα ήθελαν να μην υπάρχει αλλά οι εποχές αλλάζουν και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ως καθηγητές, να συμβουλεύσουμε τους μαθητές μας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση τους.

Big Brother State [Video]

Το Big Brother State είναι ένα εκπαιδευτικό φιλμάκι του 2007 που ασχολείται με την κατασταλτική νομοθεσία που πήραν κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο με το πρόσχημα της ελευθερίας και εθνικής ασφάλειας. Το video, με ελληνικούς υπότιτλους, αναδεικνύει το πρόβλημα με πολύ καλαίσθητο τρόπο και πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση πάνω στις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών.

Γονικός έλεγχος [Παρουσίαση]

Ο καθηγητής Πληροφορικής Γιώργος Χατζηνικολάκης δημιούργησε μία πολύ χρήσιμη παρουσίαση για τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για να ελέγξουν τις ιστοσελίδες στις οποίες μπαίνουν τα παιδιά τους. Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα ομολογώ ότι δεν τα ήξερα.

Η επίδραση του Facebook [Ντοκιμαντέρ]

Ο φοιτητής Μάνος Δοριάκης δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τις κοινωνικές προεκτάσεις του Facebook το οποίο δεν έχει κανένα εμπορικό σκοπό και αποτελεί project ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Πιστεύω ότι είναι ένα ενδιαφέρον video που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών. Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχει η παρουσία στο video τόσο ατόμων που υποστηρίζουν το Facebook όσο και ατόμων που προβληματίζονται με το Facebook.

Τα μέρη του υπολογιστή [Animation Video]

Το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια έχει δημιουργήσει μία παράσταση με τίτλο "Ένα μαμούθ στον υπολογιστή μου". Η παράσταση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρακαι και μέσα από κωμική δράση, χρήση video, 3d animation και πραγματικό hardware συνοψίζει την ιστορία, τη λειτουργία και τη σχέση της Πληροφορικής με την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Μέρος αυτής της παράστασης αποτελεί το παρακάτω video animation που αναφέρεται στα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής. Αν θέλετε να δείτε όλη την παράσταση, αν και όχι σε καλή ποιότητα, παρακολουθείστε το παρακάτω video:

Βιβλία Πληροφορικής στα Ελληνικά

Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε έναν κατάλογο ελληνικών βιβλίων Πληροφορικής πάνω σε διάφορα θέματα. Τα βιβλία είναι ευκολοδιάβαστα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν επιπλέον υλικό για τη διδασκαλία αντίστοιχων ενοτήτων στο μάθημα της Πληροφορικής. Εισαγωγή στους υπολογιστές Laptops - Φορητοί Υπολογιστές Windows Vista Εισαγωγή στα Mac Linux Office 2007 - Εφαρμογές γραφείου Word 2007 - Επεξεργασία κειμένου Powerpoint 2007 - Δημιουργικές Παρουσιάσεις Excel 2007 - Υπολογιστικά Φύλλα - Γραφήματα Access 2007 - Δημιουργία βάσης δεδομένων Συναρμολογήστε τον υπολογιστή σας Αναβάθμιση και επισκευή υπολογιστών Ψηφιακή Φωτογραφία 101 Μυστικά για την Ψηφιακή Φωτογραφία Photoshop Elements 7 για Windows και Mac Δημιουργία Ιστοσελίδων Ασφάλεια Υπολογιστών Δείτε για παράδειγμα τρία από τα παραπάνω βιβλία: Ασφάλεια Υπολογιστών Linux Αναβάθμιση και Επισκευή Υπολογιστών

Βασικές θεωρίες διδασκαλίας και μάθησης [Παρουσίαση]

Οι τρεις βασικές θεωρίες μάθησης είναι ο συμπεριφορισμός, ο γνωστικισμός και ο εποικοδομισμός. Δείτε στη συνέχεια μία πολύ καλή εισαγωγική παρουσίαση για τις παραπάνω θεωρίες που δημιουργήθηκε από τις φοιτήτριες Πετρουλάκη Άννα και Σταρτσένκο Ιουλία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κάντε καλύτερες αναζητήσεις με τη Google

Ο καθηγητής Γιώργος Μπουκέας μετέφρασε ένα πολύ ωραίο κείμενο-αφίσα για τις τεχνικές αναζήτησης που χρησιμοποιούνται στη Google. View more documents from George Boukeas

Τεχνολογικά videos από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Πρόσφατα η Εκπαιδευτική Τηλεόραση δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Vimeo . Εκεί ανεβάζει διάφορα εκπαιδευτικά videos τα οποία έχει χωρίσει σε διάφορες κατηγορίες. Για το μάθημα της Πληροφορικής ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία Technology στην οποία υπάρχουν σήμερα τα εξής ενδιαφέροντα videos: 3D Animation , Video Processing , Internet History , Picture Processing , Client-Server , Browsers , URL Explanation , Το λογισμικό - Πολυμέσα Οδύσσεια στο Διαδίκτυο: Επεισόδιο 1ο: "Στο δρόμο για την Ιθάκη" , Οδύσσεια στο Διαδίκτυο: Επεισόδιο 2ο: "Σειρήνες στο Διαδίκτυο" , Οδύσσεια στο Διαδίκτυο: Επεισόδιο 3ο: "Συμπληγάδες" , Οδύσσεια στο Διαδίκτυο: Επεισόδιο 4ο: "Οι λωτοφάγοι" , Οδύσσεια στο Διαδίκτυο: Επεισόδιο 5ο: "Επιστροφή στην Ιθάκη" . Δείτε για παράδειγμα το video για την ιστορία του Internet και το video που εξηγεί τι είναι το URL

20 χρόνια GNU/Linux [Video]

Δείτε στη συνέχεια το εορταστικό video, με ελληνικούς υπότιτλους, για τα είκοσι χρόνια του GNU/Linux.

Τι δημοσιεύεται καθημερινά στο Διαδίκτυο; [Infographic]

Η κίνηση στο Διαδίκτυο γίνεται μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη που δύσκολα μπορούμε να την συνειδητοποιήσουμε. Για παράδειγμα σε καθημερινή βάση δημιουργούνται 140 εκατομμύρια tweets, 1.5 δισεκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου στο Facebook, 10 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στο Tublr και ο κατάλογος συνεχίζεται. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το παρακάτω infographic που προσπαθεί να καταγράψει την καθημερινή κίνηση σε ορισμένους μεγάλους ιστότοπους.

Ερωτηματολόγιο για τη διδασκαλία του Scratch στη σχολική τάξη

Έχουμε αισίως τελειώσει τη διδασκαλία του Scratch και έχετε υλοποιήσει ένα project δική σας επιλογής. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο είναι ανώνυμο και το οποίο έχει ως βασικό του στόχο να διαπιστώσει ποια είναι η άποψη σας για το Scratch αλλά και για τα φύλλα εργασίας που χρησιμοποιήθηκαν. Διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις και απαντήστε όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Να ξέρετε ότι η άποψη σας έχει σημασία και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. <p><p>Loading...</p></p>

Η Πληροφορική στο Σχολείο έχει γενέθλια

Η Πληροφορική στο Σχολείο κλείνει σήμερα ένα χρόνο παρουσίας στο Διαδίκτυο. Θα ήθελα λοιπόν, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς που παρακολουθεί αυτό το blog. Γιατί όμως ξεκίνησε αυτό το blog; Πρώτα απ' όλα για να αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο για τη διδασκαλία του μαθήματος στην τάξη αλλά και για να μοιραστώ τις ιδέες μου με άλλους καθηγητές. Σιγά-σιγά όμως άρχισε να ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτά και να αποτελεί ένα χώρο στον οποίο είχε θέση οτιδήποτε σχετιζόταν με το μάθημα της Πληροφορικής στο σχολείο. Απολογισμός Τι έγινε λοιπόν τον χρόνο που μας πέρασε; Γράφτηκαν συνολικά 395 άρθρα τα οποία διαβάστηκαν από 52,626 επισκέπτες . Ανέβηκαν 102 έγγραφα στο Scribd από τα οποία τα 66 ήταν πρωτότυπα φύλλα εργασίας πάνω σε διάφορα θέματα (ΑΕΠΠ, Scratch, GameMaker, Prezi, ToonDoo και άλλα). Ανάμεσα στα υπόλοιπα υπήρχαν θέματα εξετάσεων, θέματα εργασιών, ασκήσεις ΑΕΠΠ και άλλα. Επίσης ανέβηκαν 18 παρουσιάσεις και 1 έγγραφο στο Slideshare που αφορού

10 ιστοεξερευνήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής

Οι ιστοεξερευνήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος διδασκαλίας διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε 10 ιστοεξερευνήσεις, στα Ελληνικά, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μάθημα της Πληροφορικής. Πάμε για Surfing με Ασφάλεια; Μία ιστοεξερεύνηση των καθηγητών Τζιώρα Ηλία , Κωστίκα Βύρων και Βλαχοπιώτη Θανάση . Αναφέρεται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και καλύπτει μέρος από την ύλη της ενότητας 4 του βιβλίου Πληροφορικής της Α' Γυμνασίου. Κακόβουλο Λογισμικό Μία ιστοεξερεύνηση της καθηγήτριας Πληροφορικής Ελισάβετ Μαυρουδή . Αναφέρεται στο κακόβουλο Λογισμικό και καλύπτει την ύλη του κεφαλαίου 7 του βιβλίου Πληροφορικής της Α' Γυμνασίου. Από τι αποτελείται ένας υπολογιστής Μία ιστοεξερεύνηση του καθηγητή Χρόνη Τραστόγιαννου . Αναφέρεται στα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κεφάλαιο που αναφέρεται στο hardware όπως π.χ. στο 2ο κεφάλαιο του βιβλίου Πληροφορικής της Β' Γυμνασίου.

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο Facebook [Video]

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα πολύ πρωτότυπο video για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο το οποίο συνδυάζει το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας με το Facebook.

Περιγραφή συναρμολόγησης υπολογιστή [Video]

Στο site osarena.net βρήκα ένα πολύ ωραίο video το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά τη συναρμολόγηση ενός υπολογιστή. Το video είναι στα ελληνικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εισαγωγικά μαθήματα hardware. 

Ταξινόμηση των εφαρμογών της Google με βάση την αναθεωρημένη ταξινομία του Bloom

Η Kathy Schrock δημιούργησε έναν πολύ ωραίο χάρτη o οποίος περιλαμβάνει τα εργαλεία της Google που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε ένα από τα 6 επίπεδα της αναθεωρημένης ταξινομίας του Bloom (Bloom's Revised Taxonomy). (Πατήστε στην παρακάτω εικόνα γα να μεταβείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα όπου μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε ένα από τα εργαλεία που περιέχονται).

Οδηγός αναφοράς του WordPress [Infographic]

Δείτε παρακάτω έναν ολοκληρωμένο οδηγό αναφοράς για το WordPress.   Πηγή: Tech King

Ένα webquest για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Το Πάμε για Surfing με Ασφάλεια; είναι μία ιστοεξερεύνηση των καθηγητών Τζιώρα Ηλία , Κωστίκα Βύρων & Βλαχοπιώτη Θανάση που καλύπτει την ύλη της ενότητας 4 του βιβλίου Πληροφορικής της Α' Γυμνασίου. Η ιστοεξερεύνηση χωρίζει αρχικά τους μαθητές σε δύο ομάδες: των πειρατών και των σερίφηδων. Κατόπιν οι μαθητές καλούνται να αναζητήσουν πληροφορίες με βάση τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Πιστεύω ότι είναι μία από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για την ενότητα αυτή του βιβλίου.

Videos για τα δίκτυα υπολογιστών

Ο Khurram Tanvir είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα με βίντεο για τα δίκτυα υπολογιστών. Σε αυτά τα βίντεο καλύπτονται διάφορα θέματα όπως: Packet Switching, OSI Model, Δημιουργία ενός cat5e καλωδίου, Token ring demo, Dijkstra's algorithm. Δείτε για παράδειγμα ένα μικρό βίντεο με το οποίο μπορεί κάποιος να εξηγήσει πολύ εύκολα τη διαφορά ανάμεσα σε ένα hub και ένα switch.

PDFtoWord : Μετατρέψτε online αρχεία pdf σε αρχεία doc

Το PDFtoWord είναι μία online εφαρμογή με την οποία μπορείτε να μετατρέψετε τα αρχεία pdf που έχετε σε αρχεία doc. Η διαδικασία μετατροπής είναι απλή και αποτελείται από τρία βήματα. Πρώτα κάνετε upload το pdf αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε, στη συνέχεια επιλέγετε τον τύπο αρχείου που σας ενδιαφερει (doc ή rtf) και τέλος εισάγετε το email σας. Περιμένετε για λίγο, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος του αρχείου, και στο email σας θα λάβετε το αρχείο doc. Παρατηρήσεις Η μετατροπή είναι αρκετά ακριβής, όχι όμως και 100%, και σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Επίσης η εφαρμογή δεν απαιτεί από εσάς την δημιουργία κάποιου λογαριασμού.