Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2011

Μαρίζα, μία 3d ταινία μικρού μήκους

Η Μαρίζα είναι μία 3d ταινία μικρού μήκους που εξιστορεί την ιστορία ενός Έλληνα ψαρά και του πεισματάρη γαϊδάρου του. Δημιουργήθηκε το 2008 από τον Κωνσταντίνο Κρυστάλλη και έχει αρκετές διακρίσεις στα φεστιβάλ που έχει λάβει μέρος.

Ο παγκόσμιος χάρτης των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης [Infographic]

Πριν από 2 χρόνια υπήρχαν αρκετά κοινωνικά δίκτυα. Σιγά-σιγά όμως, τα περισσότερα από αυτά, έχουν αρχίσει να υποχωρούν κάτω από την πίεση του Facebook. Οι μόνες περιοχές που διαφοροποιούνται σήμερα είναι η Βραζιλία (κυριαρχεί το Orkut), η Ρωσία (κυριαρχούν το VKontakte και το Odnoklassniki) και η Κίνα (κυριαρχεί το QZone). Τα παραπάνω φαίνονται στα παρακάτω δύο infographics που έχουν προκύψει με βάση στατιστικά από την Google και την Alexa. Πηγή: Forbes

Δημιουργήστε καταπληκτικά διαγράμματα για τις παρουσιάσεις σας [Παρουσίαση]

Στην παρακάτω παρουσίαση παρουσιάζονται, μέσα από παραδείγματα, τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε καλαίσθητα και λειτουργικά διαγράμματα μέσα σε μία παρουσίαση. Τα παραδείγματα χωρίζονται στις εξής πέντε κατηγορίες: γραμμές, σχήματα, nesting, χρώματα και κείμενο.

Η ανατομία ενός LCD monitor [Video]

Οι οθόνες LCD χρησιμοποιούν υγρούς κρυστάλλους για να εμφανίσουν τις εικόνες. Πώς όμως ακριβώς γίνεται κάτι τέτοιο; Ο Bill Hammack , μέσα από ένα ακόμα συναρπαστικό βίντεο, μας εξηγεί με απλά λόγια την ανατομία μίας οθόνης υγρών κρυστάλλων (LCD Monitor). Το video είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά.

10 εμπνευσμένες ομιλίες για την εκπαίδευση [TED Videos]

Το TED είναι ένα ετήσιο συνέδριο που στόχο του έχει την διάδοση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Στη συνέχεια  μπορείτε να βρείτε έναν κατάλογο με 10 ομιλίες που έχουν ως κεντρικό τους θέμα την εκπαίδευση.

Zoom.it : Μία online εφαρμογή προβολής εικόνων υψηλής ανάλυσης

Το zoom.it είναι μία δωρεάν υπηρεσία για την προβολή και κοινή χρήση εικόνων υψηλής ανάλυσης. Χρήση Η υπηρεσία είναι πολύ εύκολη στην χρήση ενώ δεν απαιτείται η δημιουργία κάποιου λογαριασμού. Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να δώσετε την διεύθυνση μίας οποιαδήποτε εικόνας στο διαδίκτυο στο πλαίσιο που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας της υπηρεσίας και να πατήσετε Create . Στη συνέχεια θα σας δοθεί το νέο url για την εικόνα και η δυνατότητα να την ενσωματώσετε στο blog σας. Παράδειγμα Δείτε για παράδειγμα την εφαρμογή της υπηρεσίας σε ένα από τα μεγάλα infographics που κατά καιρούς ανεβάζω στο blog. Για να μετακινηθείτε χρησιμοποιήσετε την ροδέλα του ποντικιού ενώ μην παραλείψετε να ελέγξετε και την επιλογή Full Page.

One Laptop Per Child [Infographic]

Το OLPC XO-1 (παλιότερα γνωστό σαν Hundred Dollar Laptop ή HDL, Φορητός υπολογιστής των 100 δολαρίων) είναι ένας μικρός και φτηνός φορητός υπολογιστής που σχεδιάστηκε στο εργαστήριο Media Lab του MIT. Πρόκειται για έναν υπολογιστή ασύρματης ευρυζωνικής διαδικτύωσης, ο οποίος στο αρχικό του σχέδιο περιελάμβανε γεννήτρια (με μανιβέλα) για να έχει αυτονομία. Μέσω ενός touchpad μπορεί ο χρήστης του, να γράφει πάνω σε αυτό με μολύβι ή και να ζωγραφίζει. Αποτελεί ένα μικρό ηλεκτρονικό βιβλίο και τετράδιο μαζί. Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για το olpc μπορείτε να δείτε στο παρακάτω infographic (κάντε κλικ στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος). Πηγή: olpcnews

Το ipad στην εκπαίδευση [Video]

Σε ημερίδα με θέμα «Διδακτικές προσεγγίσεις φιλολογικών μαθημάτων με τη χρήση νέων τεχνολογιών», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 (9:15 π.μ. – 13:00 μ.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα», παρουσιάστηκε από τον Βλιώρα Σπυρίδων , φιλόλογο στο Λύκειο Καλαμπάκας, το θέμα "Tablet PC και εκπαίδευση : Το ipad στην εκπαιδευτική διαδικασία". Παράλληλα δημιούργησε και το παρακάτω video. Αν και είναι μεγάλο σε διάρκεια πιστεύω ότι αποτελεί μία καλή επιλογή για κάποιον που δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα αλλά έχει ενδιαφέρον να μάθει. 

Η επανάσταση του Photoshop [Infographic]

Το 1987, ο Thomas Knoll, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν άρχισε να γράφει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή του για την εμφάνιση ασπρόμαυρων εικόνων σε μια μονόχρωμη οθόνη. Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάστηκε Display, τράβηξε την προσοχή του αδελφού του John Knoll ο οποίος συνέστησε στον Thomas να το μετατρέψει σε ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Ο Thomas διέκοψε τις σπουδές του για έξι μήνες το 1988 για να συνεργαστεί με τον αδελφό του σχετικά με το πρόγραμμα, το οποίο είχε μετονομαστεί σε ImagePro. Αργότερα εκείνο το έτος, ο Thomas μετονόμασε το πρόγραμμα σε Photoshop. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η ιστορία του Photoshop. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα infographic για την πορεία του Photoshop από το μακρινό 1987 έως σήμερα. Πηγή: PhotoshopLady , Infographic.nu

Το SumoPaint τώρα και στα ελληνικά

Το SumoPaint είναι ένα online πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας με το οποίο είχα ασχοληθεί σε παλαιότερα άρθρα μου. Είχα αναφέρει τότε ότι το θεωρώ ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα που μπορείτε να βρείτε στο Internet. Ένας επιπλέον λόγος για να αρχίσετε να το χρησιμοποιήσετε είναι το γεγονός ότι στη νέα του έκδοση 3.6 έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά .