Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

CodeAcademy : Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε τη Javascript online

Στην ιστοσελίδα CodeAcademy μπορείτε να μάθετε να προγραμματίζετε σε Javascript με έναν διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Μπορείτε να χρησιμποιήσετε την υπηρεσία εντελώς δωρεάν αλλά αν θέλετε να κρατάτε στατιστικά σχετικά με την ολοκλήρωση των ασκήσεων θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό.


Στην πλατφόρμα του CodeAcademy υπάρχουν μαθήματα (lessons) που σας εισάγουν σε καινούργιες έννοιες με αρκετή βοήθεια, projects μέσα από τα οποία δημιουργείτε εφαρμογές περισσότερο ρεαλιστικές αλλά και με βοήθεια και τέλος προκλήσεις (challenges) στις οποίες καλείστε να γράψετε κώδικα με ελάχιστη βοήθεια. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι κάθε φορά που ολοκληρώνετε μία ενότητα ή ένα αριθμό μαθημάτων παίρνετε κάποια βραβεία που φαίνονται στο προφίλ σας.

Τέλος αξίζει να εγγραφείτε στο CodeYear για να λαμβάνετε ένα νέο διαδραστικό μάθημα κάθε Δευτέρα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 5 μαθήματα και έχουν γραφτεί στην υπηρεσία 397,530 άτομα. Ανάμεσα τους και εγώ που αισίως έχω τελειώσει το πρώτο μάθημα.

Καλή σας διασκέδαση!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου