Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Α' Γυμνασίου: Εργασία 2ου Κεφαλαίου

Ένα από τα αντικείμενα που εξετάζονται στο 2ο Κεφάλαιο είναι τα αποθηκευτικά μέσα, όπως π.χ. είναι ο σκληρός δίσκος και η μνήμη φλας. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά καλείσαι να γράψεις ένα κείμενο για τα αποθηκευτικά μέσα.


Πιο συγκεκριμένα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:
1) Παρακολούθησε το παρακάτω video που αναφέρεται στην ιστορία των αποθηκευτικών μέσων.


2) Διάβασε ένα άρθρο από την Βικιπαίδεια.
3) Γράψε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο για ένα αποθηκευτικό μέσο. 


Επιπλέον οδηγίες
  1. Το συνολικό κείμενο θα πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 80 λέξεων. 
  2. Απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή έτοιμου κειμένου από το διαδίκτυο. Μία τέτοια εργασία θα μηδενιστεί.
  3. Η εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 15 Οκτωβρίου.
  4. Το σχόλιο που θα γράψεις θα πρέπει να έχει στην αρχή τα αρχικά του ονόματος σου (π.χ. Σ. Ι.) 

Σχόλια

  1. by Δη.Φιλ.
    Μου αρέσει το περισσότερο το blue-ray stick γιατί έχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και έχει έξυπνο μικρό και χρήσιμο σχεδιασμό.Στο blue-ray stick μπορούμε να αποθηκεύσουμε βίντεο,ταινίες, φωτογραφίες και παιχνίδια και μπορούμε να τα μοιραστούμε με τους φίλους μας.Επίσης μπορούμε να μεταφέρουμε εργασίες για το σχολείο.Τέλος το blue-ray stick είναι ένα πολύ χρήσιμο αποθηκευτικό μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη, πολύ καλή και έξυπνη δραστηριότητα.
    Σκέφτομαι να την τροποποιήσω λίγο και να την εφαρμόσω και εγώ στο Δημοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜ.ΚΕΛ.
    Τα μέσα αποθήκευσης και πληροφοριών στην πορεία του χρόνου άλλαξαν πολλές μορφές.Από τη διάτρητη κάρτα,τα μαγνητικά μέσα,τη δισκέτα,το σκληρό δίσκο,τα CD,DVD,BLUE RAY disc φτάσαμε σήμερα στη χρήση FLASH,SD κ.α.Τα Blue Ray sticks ειδικά αποτελούν σήμερα απαραίτητο εργαλείο για επαγγελματίες,φοιτητές,μαθητές αφού εκεί αποθηκεύονται έγγραφα,εργασίες μέχρι φωτογραφίες και παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χ.Μ.
    Ένα διαδεδομένο μέσο αποθήκευσης δεδομένων και ήχου
    είναι στις ημέρες μας το CD(Compact Disc) που λέγεται και μικρός δίσκος.Παρουσιάστηκε το 1980 από
    τις εταιρίες Sony και Philips και στην αγορά βρίσκεται από το 1982.Ένα CD έχει διάμετρο 12,0 εκατοστά και χωρητικότητα έως 800 Mbyte.Με εξαίρεση δισκάκια 8 εκατοστών πού αποθηκεύουν μέχρι και 210 MB.Η τεχνολογία του CD που αρχικά προοριζόταν για μουσική αντικαταστάται από τα DVD ROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θ.Οι.
    Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας ο τρόπος να αποθηκεύουμε πληροφορίες έγινε εύκολος και γρήγορος.Ένα εύχρηστο αποθηκευτικό μέσο είναι το memory stick λόγω του μεγέθους του και της χωρητικότητας του.Μας βοηθάει να μεταφέρουμε εργασίες του σχολείου,τραγούδια που μπορούμε να ακούμε παντού,παιχνίδια,φωτογραφίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ότι άλλο μας ενδιαφέρει.Μας βοηθάει και μας εξυπηρετεί στις περισσότερες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α.Π.
    Μου αρέσει περισσότερο το USB STICK επειδή έχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.Επίσης με το USB STICK
    μπορούμε να αποθηκεύσουμε ταινίες,μουσική,εικόνες,φωτογραφίες,παιχνίδια και πολλά άλλα.Επίσης μπορούμε να μεταφέρουμε εργασίες για το σχολείο μας.Τέλος το USB STICK είναι ένα πολύ χρήσιμο και σύγχρονο αποθηκευτικό μέσο για όλες τις εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Π. Σ.
    Με την πάροδο του χρόνου τα αποθηκευτικά μέσα (dvd,cd,usb stick,blue ray κ.α.) αλλάζουν μεγεθος, σχήμα και χωριτικότητα.
    Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το blue ray γιατί έχει μεγαλήτερη χωρητικότητα και μπορούμε να δούμε ταινίες και να ακούσουμε τραγούδια με μεγαλύτερη ευκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Β.Π
    Όσο περνάνε τα χρόνια,η τεχνολογία αναπτύσσεται και τα διάφορα αποθηκευτικά μέσα δεδομένων και πληροφοριών αλλάζουν,σε σχήμα,χρώμα και μέγεθος.Έτσι και η κάρτα μνήμης,στην οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε διάφορες εργασίες,τραγούδια,εικόνες κ.α (ανάλογα με την χωρητικότητά της π.χ 1G 2G 4G...) μεταφέροντας τα αρχεία μας όπου και όταν θέλουμε σε διάφορες συσκευές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρέσει το CD(compact disk) επειδή είναι το πρώτο ψηφιακό μέσο στο οποίο μπορούμε να ακούσουμε μουσική.Δημιουργήθηκε το 1979 και έφτασε στην αγορά το 1982.Τη δεκαετία '80 έγινε δημοφιλές και στους υπολογιστές. Ένα CD μπορεί να αποθηκεύσει πάρα πολλά δεδομένα.Επείσης είναι πολύ βολικό και στην μεταφορά του επειδή χοράει παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Π.Χ. Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι πολυ μεγάλη ειδικά τα τελευταία χρόνια.Ειδικά στα αποθηκευτικά μέσα υπάρχει μεγάλη εξέλιξη. Από τα αγαπημένα μου αποθηκευτικά μέσα είναι το CD.Η χωρητικότητά του είναι 700 ΜΒ, έχει διάμετρο 12εκ.,ενώ το πλάτος του είναι μόνο 0,1εκ.Χωράει 8 εγκυκλοπαίδιες και 3 φωτογραφικά άλμπουμ.Τα δεδομένα μεταφέρονται εύκολα και με ασφαλή τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. USB STICK
    ΧΩΡΑΕΙ 16 GB (ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,82 ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ)
    ΜΗΚΟΣ 7 ΕΚ.
    ΠΛΑΤΟΣ 1,8 ΕΚ.
    ΦΑΡΔΟΣ 0,7 ΕΚ.

    GK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μ.Λ.
    Μου αρέσει πιο πολύ το USB STICK γιατί μπορείς να αποθήκευσης πολλά χρήσιμα πράγματα για παράδειγμα
    εργασίες,εικόνες,μουσική,ταινίες,αρχεία φωτογραφίες και παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου αρέσει το USB STICK γιατί μπορείς να αποθηκεύσεις πολλά πράγματα όπως εργασίες,παιχνίδια ,τραγούδια και πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα...by kostas barbas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λ.Ε.
    Μου αρέσει πιο πολύ το USB STICK γιατί μπορείς να αποθηκεύσουμε διάφορες εργασίες,τραγούδια,εικόνες,ταινίες,αρχεία.Επίσης είναι πολύ βολικό και στην μεταφορά του επειδή χοράει παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μ.Σ.
    Μου αρέσει το CD επειδή έχει μεγαλήτερη χωρητικότητα και μπορούμε να αποθηκεύσουμε διάφορες εργασίες,τραγούδια,εικόνες κ.αΕπίσης είναι πολύ βολικό και στην μεταφορά του επειδή χοράει παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)