Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στατιστικά χρήσης του Διαδικτύου [Infographic]

Ένα πολύ ενδιαφέρον infographic για τη χρήση του Διαδικτύου δημιούργησε το Μάιο του 2013 η εταιρεία HostGator. Αρχικά αναφέρει ότι το 37,3% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Από αυτούς το 70% το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Τα ποσοστά χρήσης ωστόσο διαφέρουν από ήπειρο σε ήπειρο με τη Βόρεια Αμερική να κρατάει τα πρωτεία (78,6%) και την Αφρική να υστερεί σημαντικά (15,6%) . Η Ευρώπη βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 63,2%.


Η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι η Αγγλική (536,6 εκατομμύρια χρήστες) αλλά κατά πόδας ακολουθεί η Κινεζική (444,9 εκατομμύρια χρήστες). Την πεντάδα των πιο δημοφιλών γλωσσών συμπληρώνουν η Ισπανική, η Ιαπωνική και η Πορτογαλική. Όσον αφορά τους φυλλομετρητές κυρίαρχος είναι πλέον ο Google Chrome (37,1%) και ακολουθούν ο Internet Explorer (29,8%) και ο Firefox (21,3%).

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να μπουν στο Internet. Επίσης 139,344 νέες ιστοσελίδες δημιουργούνται καθημερινά ενώ η Google συνεχίζει να είναι η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης (88%). Όσον αφορά τους χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σπαταλούν κατά μέσο όρο 3,2 ώρες ημερησίως στις σελίδες αυτές. Η πιο δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι φυσικά το Facebook και ακολουθείται από το YouTube, το Twitter, το Google+, το LinkedIn, το Tumblr, το Instagram, το Reddit και το Pinterest.

Δείτε όλα τα παραπάνω στατιστικά αλλά και πολλά άλλα στο παρακάτω infographic.

A day in the life of the Internet

Πηγή: A Day in The Life of The Internet via HostGator

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Πληροφορική Γ' Λυκείου: Επαναληπτική Άσκηση #6 (2021)