Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

GIFMaker.me: Online δημιουργία animated gif εικόνων

Η ιστοσελίδα GIFMaker.me σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε online animated gif εικόνες πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Η υπηρεσία δεν απαιτεί εγγραφή.


Απλά τραβήξτε φωτογραφίες με την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή ή με το κινητό σας, επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες με το Adobe Photoshop, το GIMP, το Pixlr και άλλα παρόμοια προγράμματα και στη συνέχεια δημιουργήστε μία animated gif εικόνα με το GIFMaker.me. Δείτε για παράδειγμα το αποτέλεσμα της σύνθεσης τεσσάρων εικόνων που αφορούν την Ακρόπολη.

 

Επιπλέον, μπορείτε να παίξετε ένα gif προς τα πίσω και να το αποθηκεύσετε ως ένα νέο, να αλλάξετε το μέγεθος ενός υπάρχοντος gif, ή να χωρίσετε ένα GIF σε ξεχωριστές εικόνες.

Εκπαίδευση
Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Πολυμέσα-Δίκτυα, που διδάσκεται στη Γ' Λυκείου. Ζητήθηκε αρχικά από τους μαθητές να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους μία animated gif εικόνα και να τη χωρίσουν. Στη συνέχεια έπρεπε να κατεβάσουν τρεις-τέσσερις εικόνες και να δημιουργήσουν μία δική τους animated gif εικόνα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;