Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Η ώρα του κώδικα (Πέμπτη Ημέρα)

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Ώρα του κώδικα" υλοποιήθηκε την Παρασκευή 13/12/2013 η παρακάτω δραστηριότητα:


Ο λαβύρινθος
Τάξη: Όλες οι τάξεις του Γυμνασίου
Μάθημα: Πληροφορική


Δραστηριότητα: Υλοποιήσαμε τη δραστηριότητα "Λαβύρινθος" σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Η δραστηριότητα αυτή αποτελείται από 20 πίστες που αφορούν βασικές έννοιες προγραμματισμού όπως είναι π.χ. η δομή ακολουθίας, η δομή επιλογής και η δομή επανάληψης.

Εντυπώσεις: Στην Α' Γυμνασίου κανένας από τους μαθητές δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις δραστηριότητες ενώ και στη Β' Γυμνασίου μόνο δύο μαθητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες. Ωστόσο στη Γ' Γυμνασίου οι περισσότεροι μαθητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες. Πάντως όλοι οι μαθητές προσπάθησαν και κατάφεραν να ολοκληρώσουν περισσότερες από 12-15 πίστες.

Η δραστηριότητα που φαίνεται ότι δυσκόλεψε αρκετά, σχεδόν όλους τους μαθητές, ήταν η ένατη που αφορούσε τη χρήση δομή επανάληψης. Στο σημείο αυτό χρησιμοποίησα μία αναλογία με τα μοτίβα που έχουν μάθει στο Δημοτικό και αυτό μπορώ να πω ότι βοήθησε αρκετά.

Με βάση λοιπόν την εμπειρία μου από την υλοποίηση της δραστηριότητας μπορώ να πω ότι και εύκολη είναι και ευχάριστη για τους μαθητές και πολύ χρήσιμη για την κατανόηση δύσκολων εννοιών όπως π.χ. είναι η δομή επανάληψης. Σίγουρα θα είναι μία από τις επιλογές μου τα επόμενα χρόνια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου