Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2013

Η επανάσταση του ελεύθερου λογισμικού [Ντοκιμαντέρ]

Το ντοκιμαντέρ του 2001 Revolution OS εξιστορεί την εικοσαετή ιστορία του GNU, του Linux και του ανοιχτού κώδικα. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο Richard Matthew Stallman, ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και ακτιβιστής υπέρ της ελεύθερης διακίνησής του. Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η πορεία του ελεύθερου λογισμικού, από την πρώτη ανταρσία ενάντια στη διοίκηση του διάσημου αμερικανικού τεχνολογικού ινστιτούτου MIT μέχρι τα σημερινά ελεύθερα προϊόντα της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας.

ΑΕΠΠ: Η εντολή ΓΡΑΨΕ [Video]

Η εντολή ΓΡΑΨΕ της ΓΛΩΣΣΑΣ μας δίνει τη δυνατότητα να εμφανίσουμε κάτι στην οθόνη του υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να εμφανίσουμε αριθμούς, κείμενο, λογικές τιμές, την τιμή μίας μεταβλητής, το αποτέλεσμα της εκτέλεσης πράξεων κ.α.  Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα video στο οποίο εξηγείται, με τη βοήθεια παραδειγμάτων, η εντολή ΓΡΑΨΕ. Για να δείτε καλύτερα το video επιλέξτε πλήρη οθόνη και ποιότητα 720 p - HD.

Το Hacking στην Ελλάδα [Ντοκιμαντέρ]

Το Zero είναι ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζει διάφορα εντυπωσιακά χτυπήματα των Ελλήνων hackers όπως π.χ. στο Cern, σε τράπεζα, στο Υπουργείο Οικονομικών και σε Πανεπιστήμια.

Η παρουσίαση της διπλωματικής μου εργασίας στο ΕΑΠ

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), παρουσίασα την Κυριακή 19/09/2013 τη διπλωματική μου εργασία με τίτλο "Εφαρμογή ενός μετασχηματιστικού μοντέλου μικτής μάθησης στη διδασκαλία του Scratch σε σχέση με τους μαθησιακούς τύπους των μαθητών".  Η εργασία αφορούσε την εφαρμογή ενός μετασχηματιστικού μοντέλου μικτής μάθησης, στο μάθημα της Πληροφορικής στην Γ' Γυμνασίου, το οποίο υποστηρίχθηκε από την πλατφόρμα μάθησης Moodle και από το περιβάλλον προγραμματισμού Scratch. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση.

Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο [Ντοκιμαντέρ]

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ της ΕΤ1 το οποίο πραγματεύεται τον εθισμό στο Διαδίκτυο και ειδικά τη περίπτωση των διαδικτυακών παιχνιδιών. Η εκπομπή περιλαμβάνει μαρτυρίες ασθενών από την Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία. Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια που στόχο έχει να φέρει στο προσκήνιο αυτό το σημαντικό πρόβλημα Δημόσιας Ψυχικής Υγείας.

AirPano: Ένα project δημιουργίας πανοραμικών περιηγήσεων για τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη

Το AirPano είναι ένα project το οποίο έχει δημιουργηθεί από Ρώσους φωτογράφους και έχει ως στόχο τη δημιουργία εναέριων πανοραμικών περιηγήσεων υψηλής ανάλυσης.  Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Όσον αφορά την Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί περιηγήσεις για την Αθήνα , την Ακρόπολη , το χωριό Οία στη Σαντορίνη , τα Μετέωρα, τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο. Ωστόσο, πέρα από τις περιηγήσεις σε περιοχές της Ελλάδας, υπάρχουν περιηγήσεις σε πολλά μέρη του κόσμου. Στα πιο δημοφιλή είναι η Μπαρτσελόνα, το Έβερεστ, οι πυραμίδες, το Μάτσου Πίτσου και άλλα.

Η εξέλιξη των Η/Υ και η ανακάλυψη του Διαδικτύου [Ιστοεξερεύνηση ]

Η Εξέλιξη των Η/Υ και η Ανακάλυψη του Διαδικτύου είναι μία ιστοεξερεύνηση που δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια του καθηγητή Πληροφορικής Αλεξιάδη Γιώργου. Η εργασία τους αυτή παρουσιάστηκε στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής . Η ιστοεξερεύνηση δημιουργήθηκε για να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία των υπολογιστών, τα ανώτερα επίπεδα της τεχνολογίας και να κατανοήσουν τη λειτουργία του Διαδικτύου, καθώς και τις δυνατότητές του ενώ απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.