Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Snap Hide Everything: Μία έκδοση του Snap που κρύβει και κλειδώνει τα πάντα

Το Snap! Hide Everything είναι μία ανεπίσημη τροποποίηση του Snap (ΒΥΟΒ 4.0) που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κρύψει / κλειδώσει τα πάντα (μορφές, σκηνικό, εντολές, διαδικασίες / συναρτήσεις, μεταβλητές, σενάρια).

Σκοπός της εφαρμογής είναι να δώσει στον καθηγητή τη δυνατότητα δημιουργίας δραστηριοτήτων στο στυλ της "Ώρας του κώδικα" ή άλλων εκπαιδευτικών μικρόκοσμων όπως το Karel ή το Robomind. Κάποια demo αυτού του στυλ μπορείτε να βρείτε στα "Παραδείγματα" εντός της εφαρμογής (επιλογή "Άνοιγμα").


Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η δυνατότητα αποθήκευσης σε "cloud", σε συνεργασία με το Joomla (η υπηρεσία αυτή όμως δεν παρέχεται για δημόσια χρήση).

Τον πηγαίο κώδικά της εφαρμογής μπορείτε να τον κατεβάσετε κάνοντας κλικ στο λογότυπο του Snap, που υπάρχει πάνω αριστερά, και επιλέγοντας στη συνέχεια "Download Source". Στο αρχείο που θα κατεβάσετε θα βρείτε οδηγίες για το πώς θα στήσετε την εφαρμογή κάτω από ένα Joomla site αλλά και πώς θα προσθέσετε τη δυνατότητα "cloud".

 
Αναλυτικές πληροφορίες, μαζί με την εφαρμογή, θα βρείτε στον ιστότοπο του συναδέλφου Πληροφορικής Κοσμά Χαριτόπουλου (users.sch.gr/haritop) που είναι και ο δημιουργός της. Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε επίσης και υλικό που αφορά το ΒΥΟΒ 3.1.1 (δημιουργία απλού δικτυακού παιχνιδιού - Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου