Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2014

Μπορούν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να σε κάνουν εξυπνότερο; [Video]

Πολλές φορές θα ακούσετε να λένε ότι η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχει αρνητικά αποτελέσματα για τους μαθητές. Το πιο σωστό όμως είναι να λέμε ότι η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχει αρνητικά αποτελέσματα για τους μαθητές μόνο όταν παίζουν καθημερινά πάρα πολλές ώρες. Έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όταν ο χρόνος που αφιερώνεται σε αυτά είναι ελεγχόμενος, μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα όπως π.χ. είναι η διατήρηση της προσοχής. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το παρακάτω video με Αγγλικούς υπότιτλους:

Η Πληροφορική στο Σχολείο γιορτάζει 4 χρόνια παρουσίας στο Διαδίκτυο

Η Πληροφορική στο Σχολείο έκλεισε αισίως τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Διαδίκτυο. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη αφού το ιστολόγιο αυτό αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για αρκετούς καθηγητές Πληροφορικής και όχι μόνο. Αυτό έγινε ιδιαίτερα φανερό σε μένα το τελευταίο διάστημα που, λόγω διαφόρων προβλημάτων, δεν είχα καταφέρει να γράψω πολλά νέα άρθρα. Παρόλα αυτά όμως η κίνηση του ιστολογίου όχι μόνο διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά απεναντίας αυξήθηκε. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους εσάς που παρακολουθείτε το ιστολόγιο αυτό και να σας διαβεβαιώσω ότι μετά από το ανενεργό αυτό διάστημα είμαι πλέον έτοιμος, και γεμάτος όρεξη, να συνεχίσω την προσπάθεια μου αυτή.   Στατιστικά στοιχεία Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία των τεσσάρων αυτών ετών είναι πιστεύω το γεγονός ότι τα συνολικά page views ξεπέρασαν το φράγμα του 1.000.000 (είναι συγκεκριμένα 1.043.687 ) ενώ το πλήθος των μοναδικών επισκεπτών πλησιάζει το φράγμα των 500.000 (συγκεκριμένα είναι 478.11

CyberKids: Ένας ιστότοπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Το CyberKids είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και υλοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η διδασκαλία των μονοδιάστατων πινάκων στο μάθημα ΑΕΠΠ [Παρουσίαση]

Στα πλαίσια του 3ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Ημαθίας παρουσιάστηκε στις 5 Απριλίου διδακτικό σενάριο με τίτλο "Η διδασκαλία των μονοδιάστατων πινάκων στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον". Το σενάριο έγινε σε συνεργασία με τους καθηγητές Πληροφορικής Μιχαηλίδη Νίκο και Μισαηλίδη Άνθιμο.

DDSLib : Ένα παιχνίδι στο GameMaker

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 μαθητές του ΓΕΛ Πεντάπολης δημιούργησαν ένα παιχνίδι στο GameMaker με θέμα το σύστημα ταξινόμησης βιβλίων Dewey. Η εργασία παρουσιάστηκε στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Τίτλος Εργασίας Μαθαίνοντας το Σύστημα Dewey: Ένα Παιχνίδι στο GameMaker Προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν GameMaker Περιγραφή εργασίας Στα πλαίσια του μαθήματος Ερευνητική Εργασία που διδάσκεται στην Α’ Λυκείου σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-2014 ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι στο προγραμματιστικό περιβάλλον του GameMaker με θέμα το σύστημα ταξινόμησης Dewey που χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση των βιβλίων σε βιβλιοθήκες. Το παιχνίδι αποτελείται από πίστες αυξανόμενης δυσκολίας στις οποίες ο παίκτης καλείται να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις που αφορούν το σύστημα ταξινόμησης Dewey. Στις πίστες, οι οποίες μοιάζουν με λαβύρινθους, ο παίκτης μπορεί να κινηθεί με χρήση των τεσσάρων πλήκτρων δεξιά – αριστερά – πάνω και κάτω. Ο σχεδιασμός και η υλοποίη