Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Εργασίες μαθητών στο Weebly για το σχολικό έτος 2009 - 2010

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής στην Β' Λυκείου του Γενικού Λυκείου Πεντάπολης, κατά το σχολικό έτος 2009 - 2010, οι μαθητές υλοποίησαν μία εργασία με την on-line εφαρμογή δημιουργίας ιστοσελίδων Weebly.

Στόχος
Η δημιουργία ενός site που θα αποτελείται από 4 σελίδες και θα περιέχει κείμενο, εικόνες και video.

Μέθοδος διδασκαλίας 
Έγινε μία μικρή παρουσίαση, με χρήση projector, των δυνατοτήτων του προγράμματος. Το θέμα της εργασίας ήταν ελεύθερο.

Συμπεράσματα
Επειδή η υλοποίηση της εργασίας έγινε μετά το Πάσχα οι μαθητές  δεν ήταν συγκεντρωμένοι  και έτσι δεν υλοποιήθηκαν πολλές καλές εργασίες. Πιστεύω πάντως ότι κατανόησαν, σε ένα βαθμό, τα βασικά γύρω από την δημιουργία ιστοσελίδων. Σε επόμενη φάση πάντως θα προσπαθήσω να δουλέψω στην δημιουργία sites που θα έχουν συγκεκριμένη θεματολογία.

Ενδεικτικές εργασίες των μαθητών φαίνονται παρακάτω:


Βυζαντινός Ήρωας
Μία εργασία από τον μαθητή Αγοράκη Μιχάλη. Περιέχει μέρος μίας πρώτης προσπάθειας που κάνει για την συγγραφή ενός μυθιστορήματος. Μπράβο Μιχάλη και καλό κουράγιο!!!

All About Drift
Μία εργασία από τον μαθητή Δρουμαλιά Βασίλη. Περιέχει videos, εικόνες και σχόλια γύρω από το drift.
Ο καθένας με την τρέλα του.
 
Eminem
Μία εργασία από τον μαθητή Αβραμπάκη Αθανάσιο. Περιέχει videos, εικόνες και λίγα βιογραφικά στοιχεία για τον τραγουδιστή Eminem.


Παοκ
Μία εργασία από τον μαθητή Μπαμπλά Αχιλλέα. Περιέχει videos, εικόνες και λίγα ιστορικά στοιχεία για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Πενταήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα
Μία εργασία από την μαθήτρια Οικονόμου Πέπη. Περιέχει εικόνες και πληροφορίες σχετικά με την πενταήμερη εκδρομή που πήγε η Γ' Λυκείου στην Κέρκυρα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου