Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Πώς λειτουργεί το Internet; [Infographic]

Το Internet είναι σήμερα το επίκεντρο των περισσότερων ανθρώπων. Πόσοι όμως γνωρίζουν πως πραγματικά λειτουργεί; Το infographic που ακολουθεί προσπαθεί να απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο στο ερώτημα αυτό.


Πιο συγκεκριμένα εξηγούνται έννοιες όπως TCP/IP, IP Address, ISP αλλά αναφέρονται και ενδιαφέροντα στατιστικά για το Internet.

Online Schools

Πηγή : InfographicZone, Online Schools

Εκπαίδευση
Το παραπάνω infographic μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη κατά την διάρκεια της διδασκαλίας του Internet στο Γυμνάσιο. Είναι σίγουρο ότι η επεξήγηση των εννοιών και με γραφικό τρόπο βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα και γρηγορότερα τις έννοιες αυτές. Επίσης τα στατιστικά από την χρήση του Internet μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία παρουσίαση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Internet. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να βοηθήσει και ένα προηγούμενο άρθρο μου που περιέχει ένα πολύ ωραίο video infographic.


4 σχόλια:

 1. μετα απο πολυ καιρο ψαξιμο βρηκα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
  ευχαριστώ πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δεν ανοιγει :-( Ωραίο θεωρώ οτι ειναι και αυτό το βιντεακι
  http://www.techgear.gr/how-internet-works-video-46441/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δώρα,
   Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου. Μόλις διόρθωσα το πρόβλημα. Είδα επίσης και το video και πράγματι είναι πολύ ωραίο. Θα γράψω ένα άρθρο τις επόμενες μέρες για αυτό.

   Διαγραφή