Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Audacity : Ένα φύλλο εργασίας για το podcasting

Με τον όρο Podcasting αναφερόμαστε στην δημιουργία αρχείων ήχου τα οποία μπορούμε να ακούσουμε όποτε εμείς θέλουμε. Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε podcasts αρκεί να έχουμε ένα μικρόφωνο και ένα λογισμικό ηχογράφησης. Είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία για τους μαθητές όταν βέβαια υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.


Στα πλαίσια της εκμάθησης εφαρμογών πολυμέσων στην Β' Λυκείου ασχολούμαστε κάποιες ώρες με την open source εφαρμογή Audacity. Επίσης οι μαθητές ασχολούνται δύο ώρες με την δημιουργία  ενός podcast. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα φυλλάδιο που μιλάει πιο αναλυτικά για την εργασία :


Εγώ προσωπικά δεν θα ασχοληθώ τώρα με το Audacity γιατί έχω κάποια προβλήματα με τον εξοπλισμό. Έτσι δεν έχω προλάβει να ελέγξω το φυλλάδιο. Οποιαδήποτε λοιπόν παρατήρηση και αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη.

Σχόλια

  1. Στην προσπάθεια μου να βρω υλικό για να κάνω επίδειξη του τι είναι ακριβώς το podcasting (η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί ούτε ο ίδιος εις βάθος) ανακάλυψα έναν αξιόλογο και εύκολο στην χρήση για τους μαθητές podcast client τον "Golden Ear 97) στην διεύθυνση http://brooklynnorth.com/.
    Επίσης μια διεύθυνση με λίστα από ελληνικά podcasts που μπορείς να προσθέσεις στον συγκεκριμένο client είναι στο http://podcasts.sync.gr/.
    Αφού κάνω μια εισαγωγή και επίδειξη τoy podcasting θα αφιερώσω μερικές ώρες στην εκμάθηση του audacity και θα ζητήσω από τα παιδιά να ηχογραφήσουν το αγαπημένο τους παιδικό παραμύθι για να φτιάξουμε το δικό μας κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου. Και εγώ δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με το podcasting κυρίως όμως λόγω χαλασμένου εξοπλισμού.

    Περιμένω να δω τα αποτελέσματα της δουλειάς σου και αν θέλεις να τα παρουσιάσουμε στο blog.

    Πάντως το podcasting είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αρέσει στους μαθητές και θέλω να βρω χρόνο για να ασχοληθώ περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;