Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

10 Ελληνικά sites με tutorials

Στην συνέχεια μπορείτε να βρείτε 10 sites που βασικός τους σκοπός είναι να παρέχουν tutorials. Ο κατάλογος αυτός είναι ενδεικτικός και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν forums ή sites που ασχολούνται και με πολλά άλλα θέματα. Αν παρόλα αυτά υπάρχει κάποιο site που πιστεύετε ότι έπρεπε να είναι στον κατάλογο γράψτε σας παρακαλώ ένα σχόλιο.

Online-tutorials
Περιέχει links σε tutorials που υπάρχουν σε άλλα sites. Υπάρχουν links τόσο για ελληνικά όσο και για αγγλικά tutorials. Τα tutorials είναι οργανωμένα σε κατηγορίες και έτσι η αναζήτηση τους είναι εύκολη.

Greektuts
Πολλά tutorials με θέματα που αφορούν πάρα πολλά θέματα όπως το Photoshop, το Flash, ο Προγραμματισμός, το Internet, το Joomla και άλλα.

Free Lessons
Ένα site με πολλά tutorials για θέματα που αφορούν τα Windows, το Linux, πολλές γλώσσες προγραμματισμού, τις βάσεις δεδομένων, διάφορες web τεχνολογίες, το Ms Office και ορισμένα how-to's. Για να έχετε όμως πλήρη πρόσβαση στο υλικό πρέπει να εγγραφείτε στο site. Η εγγραφή βέβαια είναι εντελώς δωρεάν.

ΠΛΗΝΕΤ Φλώρινας
Μία προσπάθεια από το κέντρο ΠΛΗΝΕΤ Φλώρινας που περιέχει πάρα πολλά tutorials σχεδόν για κάθε θέμα που έχει σχέση με τον χώρο της Πληροφορικής.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 
Περιέχει πολλά tutorials τα οποία είτε προέρχονται από δημόσια sites στο Internet είτε είναι εργασίες φοιτητών. Ωστόσο αρκετά από αυτά έχουν να ενημερωθούν αρκετά χρόνια.

Edutorials 
Μία προσπάθεια τριών καθηγητών πληροφορικής η οποία περιέχει video - tutorials για πολλές open-source εφαρμογές : Ajax, Audacity, Blender, Drupal, Gimp, Inkscape, Open Office, Paint Shop, Scratch, Scribus, Ubuntu και μερικά tips n tricks.

SotosTips 
Σύμφωνα με το blog σκοπός του είναι να γεφυρώσει κάπως το χάσμα που χωρίζει τον αρχάριο χρήστη PC και ίντερνετ από τον power user. Θα βρείτε λοιπόν πολλά ενδιαφέροντα άρθρα για κάθε τι που έχει σχέση με υπολογιστές τα οποία είναι πολύ αναλυτικά και μοιάζουν με μικρά tutorials.

BloggerTricks 
Ένα blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολλά άρθρα σχετικά με θέματα που αφορούν το blogging. Μπορείτε επίσης να βρείτε tutorials για CSS, Javascript και πολλά άλλα.

Annaevi
Ένα blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε άρθρα σχετικά με το Photoshop. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε δύο οδηγούς για τις εκδόσεις CS3 και CS4.

Elislasop
Ένα blog στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολλά video μαθήματα. Τα προγράμματα με τα οποία ασχολείται είναι τα εξής: Photoshop, Flash, 3D Studio Max, Lightroom, Cinema 4d, Dreamweaver, Premiere, After Effects, Illustrator και άλλα. Για να μπορέσετε όμως να έχετε πλήρη πρόσβαση στο blog θα πρέπει να γίνετε μέλη.

Προτάσεις Αναγνωστών:
 1. GreekPcTeam


21 σχόλια:

 1. Γιάννη πολύ χρήσιμη ανάρτηση. Τα tutorial στα ελληνικά είναι πάντα χρήσιμα για τον καθένα μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ Νίκο. Είναι ένας κατάλογος που ετοίμαζα καιρό και που θέλω σιγά - σιγά να τον εμπλουτίσω.

  Ελπίζω βέβαια και σε προτάσεις δικές σου αλλά και άλλων αναγνωστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ένα που ξεχάσατε ειναι και το www.GreekPcTeam.info
  πολυ καλο και αξιζει πολλες ματιες !τα άλλα γνωστά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Θα το ελέγξω και αν είναι καλό θα το συμπεριλάβω στην επόμενη έκδοση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπερα! Μπραβο παιδια για την προσπαθεια, συνεχιστε ετσι!

  Δειτε αλλο ενα νεο ελληνικο site με ελληνικα tutorial και video tutorial για web programming. www.tplanet.eu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα. πως μπορώ να κατεβάσω τα φύλλα εργασίας αεππ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τα φυλλάδια εμφανίζονται μέσω της υπηρεσίας Scribd. Απλά κάνεις έναν δωρεάν λογαριασμό στο Scribd και μπορείς να τα κατεβάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ένα ακόμη site για όσους θέλουν tutorials για το web.
  www.tplanet.eu
  tplaneteu.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://okalosomylos.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση.Ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μάριε, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. απο visual basic 10kai datagridview τίποτα πεζει θέλω να κάνω 4 πολαπλασιασμουσ και μία προσθεση και έχω σκαση λέμε !!!!2 μηνες τώρα !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. δημητρης tapitoka8aristirio@gmail.com αν υπάρχει κάτι παιδιά !!σως !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δυστυχώς φίλε μου δεν ξέρω αν υπάρχουν. Αν βέβαια μου πεις ακριβώς την απορία που έχεις ίσως μπορώ να σε βοηθήσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή