Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υλικό για την διδασκαλία της εργονομίας

Το 3ο κεφάλαιο στην Α' Γυμνασίου έχει τίτλο "Εργονομία". Αν και μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για το θέμα αυτό πιστεύω ότι τα λόγια δεν είναι αρκετά. Έτσι παραθέτω στην συνέχεια υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη.

Θα ξεκινήσω με μία ωραία παρουσίαση από το BBC. Στην παρουσίαση αυτή καλούνται οι μαθητές να επιλέξουν βήμα-βήμα από τι θα πρέπει να αποτελείται το γραφείο τους. Μαθαίνουν έτσι τι καρέκλα να χρησιμοποιούν, πως να τοποθετούν τα πόδια και το σώμα τους, πως να τοποθετούν τα χέρια τους πάνω στο πληκτρολόγιο και άλλα πολλά.


Η δεύτερη πρόταση μου αφορά μία ιστοσελίδα από την Νέα Ζηλανδία. Στην ιστοσελίδα αυτή προτείνονται τρεις δραστηριότητες μέσα από τις οποίες μαθαίνουν οι μαθητές θέματα που αφορούν την εργονομία. Η μία αφορά την τάξη, η άλλη το υπνοδωμάτιο και η άλλη όταν συγκεντρώνεται μία παρέα μαθητών. Μπορείτε εξάλλου να κατεβάσετε οδηγίες που αφορούν τους γονείς και τους καθηγητές.


Η τρίτη πρόταση μου έχει να κάνει με μία παρουσίαση από την εταιρεία Prometheus Training Corporation. Είναι πιστεύω μία ολοκληρωμένη πρόταση για την ενότητα του βιβλίου η οποία περιλαμβάνει και αρκετά άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να μάθουν οι μαθητές.


Μία τέταρτη εφαρμογή (που αποτελεί πρόταση αναγνώστη) είναι μία εφαρμογή στα ελληνικά από το εμπλουτισμένο βιβλίο Πληροφορικής Γυμνασίου. Η εφαρμογή αποτελεί δημιουργία της καθηγήτριας Πληροφορικής Γρουσουζάκου Ευφροσύνης.


Μία εφαρμογή που μπορείτε να αναφέρετε είναι η workrave. Η εφαρμογή αυτή τρέχει στο παρασκήνιο και ειδοποιεί τον χρήστη πότε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα ή να σηκωθεί από τον υπολογιστή του.


Αν και εσείς γνωρίζετε κάποια ιστοσελίδα με περιεχόμενο για το θέμα παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο.

Σχόλια

  1. Υπάρχει και μια εφαρμογή στα ελληνικά από το εμπλουτισμένο βιβλίο Πληροφορικής Γυμνασίου:

    http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSB100/259/1892,6260/extras/Activities/Kef1_3_ergonomy/Kef1_3_ergonomy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ φίλε μου για το link.

    Μόλις το πρόσθεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;