Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Prezi Meeting : Δημιουργήστε συνεργατικά παρουσιάσεις στο Prezi

Το Prezi είναι μία on-line εφαρμογή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μη γραμμικές παρουσιάσεις. Έχω παρουσιάσει παλαιότερα την εφαρμογή αυτή την οποία χρησιμοποίησα πέρυσι για πρώτη φορά στην τάξη.

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθώ με μία πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα της εφαρμογής που ονομάζεται Prezi Meeting. Με τη δυνατότητα αυτή μπορούν όλοι οι χρήστες του Prezi να δημιουργήσουν παρουσιάσεις συνεργατικά.


Πιο συγκεκριμένα μπορεί ένας χρήστης να προσκαλέσει άλλους χρήστες :
 1. Για να παρακολουθήσουν online τη δημιουργία μίας παρουσίασης ή
 2. Για να συμμετέχουν από κοινού στη δημιουργία μίας παρουσίασης. Στην περίπτωση αυτή  φαίνεται στην οθόνη του υπολογιστή ένα avatar για κάθε νέο χρήστη.

Δείτε και το παρακάτω εισαγωγικό βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα τις δυνατότητες του Prezi Meeting.


Εκπαίδευση
Έχω στόχο να χρησιμοποιήσω το Prezi τον επόμενο μήνα στην Α' Λυκείου. Αρχικά σκόπευα να αναθέσω μία εργασία ανά υπολογιστή αλλά με την νέα αυτή δυνατότητα σκοπεύω να αναθέσω μία εργασία ανά τρεις υπολογιστές. Πιστεύω ότι το Prezi Meeting θα βοηθήσει πολύ τους μαθητές μου να μάθουν να συνεργάζονται.


3 σχόλια:

 1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά σου.
  Πολύ ωραίο το prezi αλλά υποστηρίζει Ελληνικά; Με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να υποστηρίζει ελληνικές γραμματοσειρές στις παρουσιάσεις του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλέξανδρε, το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό στο Prezi και αναφέρει ότι δεν είναι δικό του πρόβλημα αλλά του Flash.

  Ωστόσο μπορείς να δουλέψεις με ελληνικά επιλέγοντας από την ενότητα Colors and Fonts κάτι διαφορετικό από την default επιλογή Original.

  ΑπάντησηΔιαγραφή