Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΠΠ : Ένα φυλλάδιο ασκήσεων για τις βασικές δομές επιλογής

Σήμερα μπήκα για πρώτη φορά στη δομή επιλογής. Στο πρώτο αυτό μάθημα αναφέρθηκα στην απλή μορφή (ΑΝ ... ΤΟΤΕ ... ΤΕΛΟΣ_ΑΝ) και στη σύνθετη μορφή (ΑΝ ... ΤΟΤΕ ... ΑΛΛΙΩΣ ... ΤΕΛΟΣ_ΑΝ). Έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην κατανόηση των βασικών εννοιών χρησιμοποιώνας απλές ασκήσεις αλλά και ασκήσεις εκτέλεσης κώδικα. Στο τέλος της ώρας λύσαμε και ένα πρώτο πρόγραμμα. 

Το φυλλάδιο ασκήσεων που χρησιμοποίησα φαίνεται παρακάτω. Από τις ασκήσεις που υπάρχουν οι μισές λύνονται κατά τη διάρκεια της ώρας και οι υπόλοιπες λύνονται από τους μαθητές στο σπίτι.1 σχόλιο:

  1. Σήμερα έγιναν κάποιες μικρές διορθώσεις στο φυλλάδιο. Αυτές αφορούν μία παράλειψη στην ερώτηση πολλαπλής επιλογής 8 και την χρήση παρενθέσεων στις ασκήσεις εκτέλεσης κώδικα για αποφυγή προβλημάτων.

    Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν από την ασάφεια που υπάρχει στην προτεραιότητα των λογικών τελεστών. Η άποψη μου είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο βιβλίο είναι απαραίτητο να κάνουμε χρήση παρενθέσεων για να μην μπερδεύουμε τους μαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή