Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η επίδραση των υπολογιστών στο περιβάλλον [Infographic]

Με αφορμή μία συζήτηση που είχαμε σήμερα στην τάξη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών έψαξα και βρήκα το παρακάτω infographic που αναφέρεται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της χρήσης των υπολογιστών.


Το κείμενο στο infographic έχει ως εξής:

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της πληροφορικής

Πάνω από 285.000.000 νέοι υπολογιστές θα πουληθούν φέτος.
Η κατασκευή αυτών των μηχανών θα απαιτήσει 25 εκατομμύρια τόνους ορυκτών καυσίμων. Περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει ολόκληρη την πολιτεία της Αϊόβα καταναλώνει σε ένα χρόνο.
Και 39 εκατομμύρια γαλόνια νερού - αρκετά για να γεμίσουν εξήντα πέντε πισίνες ολυμπιακών προδιαγραφών.

180.000.000 παλαιοί υπολογιστές θα αντικατασταθούν ...
35 εκατομμύρια θα καταλήξουν στις χωματερές, μαζί με το περιεχόμενό τους: Μόλυβδο, Βάριο, Χρώμιο και άλλα υλικά που διαταράσσουν το ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Υπάρχουν πάνω από 1 δισ. υπολογιστών σε χρήση παγκοσμίως και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2014. Σήμερα, μεταξύ των ωρών 9:00 και 5:00 οι υπολογιστές αυτοί θα χρησιμοποιήσουν 1,7 εκατομμύρια μεγαβάτ ενέργειας, ενέργεια αρκετή για να τροφοδοτήσει  το Yankee Stadium για κάθε εντός έδρας παιχνίδι τους μέχρι τη σεζόν 2596-2597.

Μια μέση οθόνη του υπολογιστή, όταν την αφήνουμε ανοιχτή όλη την ώρα καταναλώνει πάνω από 1.100 κιλοβατώρες κάθε χρόνο. Πάνω από δύο φορές περισσότερη ενέργεια από ένα νέο ψυγείο.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από ένα μέσο υπολογιστή γραφείου κάθε μέρα παράγει περίπου 4-1/4 λίβρες του CO2 που ισοδυναμεί με την προσθήκη 2 μίλιων στην καθημερινή σας μετακίνηση ή με ένα οδικό ταξίδι από το Σιάτλ στη Νέα Υόρκη αν λάβουμε υπόψη μας όλη τη διάρκεια της ζωής του υπολογιστή σας. (Αν βέβαια η φωτεινότητα της οθόνης μειωθεί, αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να μειωθεί έως το Σικάγο).

Απόψε, εάν όλοι οι υπολογιστές έκλειναν αντί να τεθούν σε sleep mode θα εξοικονομούσαμε αρκετή ενέργεια για να ανάβει ο Πύργος του Άιφελ 24 ώρες την ημέρα για τα επόμενα 720 χρόνια.



Πηγή : SmashingApps

Σχόλια

  1. Φίλε πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες !
    gj

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν λειτουργούσε το link. Πάντως τώρα έχει διορθωθεί το πρόβλημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;