Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 ιστοεξερευνήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής

Οι ιστοεξερευνήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος διδασκαλίας διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε 10 ιστοεξερευνήσεις, στα Ελληνικά, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μάθημα της Πληροφορικής.

Πάμε για Surfing με Ασφάλεια;

Μία ιστοεξερεύνηση των καθηγητών Τζιώρα Ηλία, Κωστίκα Βύρων και Βλαχοπιώτη Θανάση. Αναφέρεται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και καλύπτει μέρος από την ύλη της ενότητας 4 του βιβλίου Πληροφορικής της Α' Γυμνασίου.



Κακόβουλο Λογισμικό

Μία ιστοεξερεύνηση της καθηγήτριας Πληροφορικής Ελισάβετ Μαυρουδή. Αναφέρεται στο κακόβουλο Λογισμικό και καλύπτει την ύλη του κεφαλαίου 7 του βιβλίου Πληροφορικής της Α' Γυμνασίου.



Από τι αποτελείται ένας υπολογιστής

Μία ιστοεξερεύνηση του καθηγητή Χρόνη Τραστόγιαννου. Αναφέρεται στα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κεφάλαιο που αναφέρεται στο hardware όπως π.χ. στο 2ο κεφάλαιο του βιβλίου Πληροφορικής της Β' Γυμνασίου.



Γλώσσα Προγραμματισμού Logo

Μία ιστοεξερεύνηση από τις καθηγήτριες Ιφιγένεια Γεωργακή και Διαμάντω Πούτου. Αναφέρεται στο μάθημα Πληροφορικής που διδάσκεται στην Γ' Γυμνασίου και στόχο έχει την εκμάθηση των βασικών εντολών του Microworlds Pro μέσα από έναν διασκεδαστικό τρόπο.



Πλοήγηση στο Παγκόσμιο Ιστό και στο Υπερκείμενο

Μία ιστοεξερεύνηση από τον Αριστείδη Αράπογλου. Στόχο έχει να ανακαλύψουν οι μαθητές τον Παγκόσμιο Ιστό και το Λογισμικό Πλοήγησης.



Οι άθλοι του Ηρακλή και του σύγχρονου μαθητή

Μία ιστοεξερεύνηση από τον καθηγητή Πληροφορικής Θωμά Σκυλογιάννη. Απευθύνεται σε μαθητές της Γ' Δημοτικού και αφορά την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα το πως μπορεί η Πληροφορική να χρησιμοποιηθεί στις τάξεις του Δημοτικού.



Είμαι ασφαλής στο διαδίκτυο;

Μία ιστοεξερεύνηση από τον καθηγητή Πληροφορικής Κώστα Σεραφείδη. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και αφορά την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.



Το σαπιοκάραβο και ο άνεμος της αλλαγής

Μία ιστοεξερεύνηση από τον Βαγγέλη Νομικό. Αφορά τη χρήση του ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής.



Οι κίνδυνοι του Διαδικτύου

Μία ιστοεξερεύνηση που αναφέρεται στους κινδύνους του Διαδικτύου και στους τρόπους αντιμετώπισης των.



Ταξιδεύοντας με γόνδολα

Μία ιστοεξερεύνηση από τις Βάια Ζαχαράκη και Γεωργία Ευσταθίου. Απευθύνεται σε μαθητές του Γυμνασίου που καλούνται από τη μια (μάθημα Πληροφορικής) να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσης λογισμικών επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και παραγωγής βίντεο, και από την άλλη (μάθημα Εικαστικών) να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της τέχνης αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την τέχνη γενικότερα.



Νέες προσθήκες
  1. Ο αλγόριθμος της ταξινόμησης φυσαλίδας
  2. Προγραμματίζοντας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με το Scratch

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Η πλατφόρμα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα ασχοληθεί μαζί της σε επόμενο άρθρο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Υπολογιστική σκέψη : Μία σύγχρονη ψηφιακή δεξιότητα για όλους

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)