Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

RapidTyping: Ένα πρόγραμμα για να μάθετε τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης

Μία από τις δεξιότητες που ίσως να σας φανεί χρήσιμη είναι η πληκτρολόγηση με τυφλό σύστημα. Μία δωρεάν εφαρμογή, που υποστηρίζει και την Ελληνική γλώσσα, είναι το RapidTyping. Η τελευταία έκδοση, που είναι η 5.1, κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ. Υπάρχει επίσης και portable έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ.


Η εφαρμογή διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας (Αρχάριος, Έμπειρος, Προχωρημένος). Στο επίπεδο Αρχάριος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Στο επίπεδο Έμπειρος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί συλλαβές και λέξεις ενώ στο επίπεδο Προχωρημένος μαθαίνει να πληκτρολογεί ολόκληρα κείμενα αυξανόμενης κάθε φορά δυσκολίας.

Ένα πολύ βοηθητικό στοιχείο της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι υπάρχουν δύο χέρια στο πληκτρολόγιο που φαίνονται στην οθόνη και τα οποία δείχνουν κάθε φορά το δάχτυλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί (το δάχτυλο αυτό χρωματίζεται πράσινο). Ένα ακόμα στοιχείο της εφαρμογής είναι ότι μετά το τέλος του κάθε μαθήματος εμφανίζονται στατιστικά που σας δείχνουν σε τι βαθμό επιτύχατε τους στόχους του μαθήματος.

Αν βέβαια γνωρίζετε και άλλες αξιόλογες δωρεάν εφαρμογές με τις οποίες μπορεί να μάθει κάνεις να πληκτρολογεί με τυφλό σύστημα μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο στο άρθρο αυτό.

Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2016


5 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. http://www.sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingEL.php

   Διαγραφή
 2. Πως μπορούμε τα γράμματα, που μας δείχνει στην οθόνη για να τα πατήσουμε, να τα κάνουμε ελληνικά γράμματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://www.sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingEL.php

   Διαγραφή
 3. There are things I can not understand but I will learn it. I think nothing is too late. Then I realized that I had improved a lot.
  colorswitchplay.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή