Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ Πληροφορικής στο μηχανογραφικό δελτίο του 2013

Στο μηχανογραφικό δελτίο του 2013 υπάρχουν συνολικά 38 τμήματα που σχετίζονται με την επιστήμη της Πληροφορικής. Από αυτά τα 23 τμήματα είναι ΑΕΙ και τα υπόλοιπα 15 είναι ΤΕΙ. 


Στα τμήματα των ΑΕΙ δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες αλλαγές αφού θα υπάρχει ένα μόνο καινούργιο τμήμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία. Συνολικά στα τμήματα των ΑΕΙ θα εισαχθούν 3615 μαθητές. Αντίθετα στα τμήματα των ΤΕΙ έγιναν πάρα πολλές αλλαγές αφού υπήρξαν αρκετές καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων. Μία σημαντική αλλαγή είναι ότι τα περισσότερα πλέον θα φέρουν την ονομασία Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ. Συνολικά στα τμήματα των ΤΕΙ θα εισαχθούν 1890 μαθητές.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα αρχείο που περιέχει τα 38 τμήματα Πληροφορικής που υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2013. Στα τμήματα των ΑΕΙ θα βρείτε τον αριθμό των εισακτέων για το έτος 2013 και τις βάσεις των ετών 2012 και 2011. Στα τμήματα των ΤΕΙ υπάρχει και πάλι ο αριθμός των εισακτέων αλλά δεν ενσωματώθηκαν οι βάσεις λόγω των μεγάλων αλλαγών που έγιναν. Τέλος τα τμήματα ΑΕΙ έχουν ταξινομηθεί με κριτήριο τη βάση της κάθε σχολής το 2012.


Δείτε και τις σχολές Πληροφορικής που υπάρχουν στο μηχανογραφικό του 2014.


2 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη πληροφορίες.Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό για μένα.Γυρεύω αυτού του είδους πληροφορίες από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και τελικά το πήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή