Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Top-10 Ελληνικά links για το Microworlds Pro

Με το άρθρο αυτό εγκαινιάζω μία σειρά από άρθρα στην κατηγορία Top-10. Σκοπός μου να παρουσιάζω τα 10 καλύτερα links, ελληνικά ή ξένα, σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική και είναι πιθανό να είναι εσφαλμένη. Κριτήριο μου είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση ενός θέματος και όχι η μεμονωμένη παρουσίαση κάποιων ασκήσεων και παραδειγμάτων.

Ξεκινάω λοιπόν με τα Top-10 ελληνικά links για το Microworlds Pro.
  • http://theminio.co.cc/logo/logo-html/index.html : Εισαγωγικά videos για το Micoworlds Pro.
  • http://users.att.sch.gr/glezou/ : Μία από τις πρώτες καλές προσπάθειες από την Κατερίνα Γλέζου. Περιέχει παρουσίαση του προγράμματος, φύλλα εργασίας, ιδέες για projects, θεωρία και άλλα.
  • www.dapontes.gr : Ένα site από τον Νίκο Δαπόντε με πληροφορίες για το πρόγραμμα, προτάσεις διδασκαλίας, αλλά και εφαρμογές του Microworlds Pro σε Φυσική και Μαθηματικά.
  • http://49gym-athin.att.sch.gr/start.htm : Στο site του 49ου Γυμνασίου της Αθήνας μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα φύλλα εργασίας από τον καθηγητή Μοτσενίγο Χρήστο.
  • http://users.att.sch.gr/thtsag/gymg.htm : Μία πολύ καλή προσπάθεια από τον καθηγητή Αθανάσιο Τσαγκατάκη του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου. Περιλαμβάνει φύλλα εργασίας και ασκήσεων αλλά και πολλές on-line ασκήσεις.
  • http://www.gymit.gr/files/MWPro.doc : Σημειώσεις και ασκήσεις από τον Χρίστο Μαβόγλου, έναν από τους συγγραφείς του βιβλίου.
  • http://logoseminar.wetpaint.com/ : Ένα wiki που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του σεμιναρίου Logo που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2009 από την Μαρία Σκιαδέλλη. Περιέχει την βασική παρουσίαση που έγινε στο σεμινάριο, φύλλα εργασίας και ενδεικτικούς μικρόκοσμους.
  • http://www.it.uom.gr/project/mworlds2003/ : Μία πτυχιακή εργασία για το Microworlds Pro από τον Πέτρο Χατζηχαρίση. Περιλαμβάνει αρκετό υλικό αλλά στην αγγλική έκδοση.
  • http://eclass.sch.gr/modules/document/document.php : Υλικό με ασκήσεις, παρουσιάσεις και ενδεικτικά παραδείγματα από την Τσομώκου Χριστίνα του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • http://users.thess.sch.gr/salnk/didaskalia/microworldspro/mwprotut.htm : Σύντομος οδηγός για το πρόγραμμα από τον δάσκαλο Σαλονικίδη Γιάννη.
Αν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο άλλο ενδιαφέρον ελληνικό site για το Microworlds Pro θα ήθελα να το αναφέρετε.

Σχόλια

  1. Ενδιαφέρουσα εφαρμογή. Την κατέβασα αλλά δεν μπόρεσα να την τρέξω. Μου βγάζει το μήνυμα "Η παράμετρος είναι εσφαλμένη". Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα με το λειτουργικό μου σύστημα (Windows Vista).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως μπορω να κατεβασω το Microword pro για mac?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που ξέρω είναι το παρακάτω link http://www.ecedu.upatras.gr/plh37/mwpgreek.zip που περιέχει την έκδοση 1.1 αλλά νομίζω ότι τρέχει μόνο σε windows.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)