Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισαγωγή στα Lego Mindstorms NXT [Παρουσίαση]

Τα Lego Mindstorms Nxt είναι προγραμματιζόμενα ρομπότ που μπορείτε να τα συναρμολογήσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τουβλάκια lego. Αυτό βέβαια που διαφοροποιεί τα ρομπότ αυτά είναι η ύπαρξη αισθητήρων και η δυνατότητα προγραμματισμού τους. Έτσι φορτώνοντας ένα πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε το ρομπότ να κινηθεί, να αποφύγει εμπόδια, να παίξει μουσική, να ακούσει και άλλα πολλά.


Ο προγραμματισμός του γίνεται μέσα από ένα όμορφο γραφικό περιβάλλον και με χρήση blocks. Η λογική βέβαια του προγραμματισμού ενός ρομπότ είναι διαφορετική από την λογική του κλασικού προγραματισμού και ίσως συναντήσετε δυσκολίες στην αρχή. Αν σας ενδιαφέρει η ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα ρομπότ στην τάξη πρέπει να προμηθευτείτε το βασικό πακέτο. Το κόστος αγοράς του είναι κοντά στα 300 €.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία παρουσίαση που έκανα πριν από ένα χρόνο (η παρουσίαση περιέχει ορισμένα video τα οποία παίζουν κανονικά μόνο αν την κατεβάσετε).



Εκπαίδευση
Τα Lego Mindstorms NXT μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη για τη διαδασκαλία του προγραμματισμού μέσα από ένα παιχνιώδη τρόπο. Μπορείτε εξάλλου να πάρετε μέρος και στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Εγώ έχω το ρομπότ αυτό στο σχολείο και σε επόμενα άρθρα θα ανεβάσω φύλλα εργασίας για την χρήση του μέσα στην τάξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)