Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΕΠΠ : Επαναληπτικό φυλλάδιο για το 7ο κεφάλαιο

Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα της ύλης και μαθαίνουμε τα βασικά μίας γλώσσας προγραμματισμού. Ίσως λοιπόν κάποιος να πει ότι πρέπει να βιαστούμε. Η άποψη μου είναι διαφορετική και για το λόγο αυτό τα τελευταία δύο χρόνια προτιμώ να μένω λίγο παραπάνω στο σημείο αυτό για να είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι πιο εύκολη. 

Αυτό που στην ουσία θα κάνω είναι να τους δώσω ένα φυλλάδιο ασκήσεων το οποίο θα πρέπει να λύσει ο καθένας μόνος του. Αν κάπου ένας μαθητής κολλήσει μπορεί να συμβουλευτεί τα προηγούμενα φυλλάδια ή το βιβλίο. Αν το πρόβλημα συνεχίζει μπορεί να με ρωτήσει για να τον βοηθήσω. Με την μέθοδο αυτή μπορώ να εντοπίσω τα προβλήματα που έχει ο κάθε μαθητής σε αρχικό στάδιο.

Ας σημειώσω τέλος ότι δεν είναι απαραίτητο να τελειώσουν οι μαθητές το φυλλάδιο. Όσοι δεν τα καταφέρουν θα το ολοκληρώσουν στο σπίτι τους.


Το επαναληπτικό αυτό μάθημα μπορώ να το υλοποιήσω επειδή δεν έχω χάσει κάποιο μάθημα. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι επειδή έχω μάθημα Τρίτη και Πέμπτη δεν θα χάσω μαθήματα λόγω των εκλογών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)