Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΕΠΠ : Ένα σχέδιο μαθήματος για τη δομή ακολουθίας

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα σχέδιο μαθήματος για τη δομή ακολουθίας:

Ενότητες

Παράγραφοι 7.10 και 2.4.1

Σχέδιο μαθήματος

Στα 2 προηγούμενα μαθήματα έχω διδάξει τα βασικά στοιχεία μίας γλώσσας προγραμματισμού και τις βασικές εντολές ( ΔΙΑΒΑΣΕ, ΓΡΑΨΕ και εντολή εκχώρησης). Ήρθε λοιπόν η ώρα να δημιουργήσουμε  το πρώτο μας πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί στο εργαστήριο. Πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσω δείχνοντας την παρουσίαση για τη δομή ακολουθίας που έχω αναρτήσει σε προηγούμενο άρθρο. Στη συνέχεια θα μοιράσω στους μαθητές το 9ο φυλλάδιο ασκήσεων που φαίνεται παρακάτω :


Θα κάνουμε μαζί το πρώτο κομμάτι κώδικα από την 1η άσκηση και στη συνέχεια θα γράψουμε το πρώτο μας πρόγραμμα πρώτα στο χαρτί και μετά στον υπολογιστή.  Για την βοήθεια των μαθητών υπάρχουν συμπληρωμένες οι περισσότερες εντολές στο πρόγραμμα αυτό ενώ παράλληλα θα εμφανίζεται με τον βιντεοπροβολέα το λυμένο πρόγραμμα της παρουσίασης.  Τέλος θα κάνουμε το 6ο πρόγραμμα πρώτα στο χαρτί και μετά στον υπολογιστή. Τα υπόλοιπα προγράμματα θα τα έχουν για το σπίτι. 

Σχόλια

  1. Γιάννη, ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς στο εργαστήριο για την εκτέλεση των προγραμμάτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω τόσο τη Γλωσσομάθεια όσο και το Διερμηνευτή. Συνήθως χρησιμοποιώ το διερμηνευτή αλλά δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία αφού τα περιβάλλοντα είναι παρόμοια.

    Χρησιμοποίησε αυτό που σε βολεύει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)