Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Video2mp3 : Δωρεάν μετατροπή video σε mp3

Αν θέλετε να μετατρέψετε αρχεία από YouTube, MyVideo, Clipfish, Sevenload, Dailymotion, MySpace σε MP3 τότε μία πολύ καλή online εφαρμογή είναι η Video2mp3. Η υπηρεσία αυτή είναι γρήγορη, δωρεάν, και δεν απαιτεί καμία εγγραφή.


Αρχικά εισάγετε τη διεύθυνση από οποιαδήποτε YouTube, MyVideo, Clipfish, Sevenload, Dailymotion ή MySpace σελίδα, κάνετε κλικ στο «Convert» και η εφαρμογή θα τραβήξει γρήγορα το flash βίντεο και θα βγάλει τον ήχο σε αρχείο MP3 που μπορείτε να κατεβάσετε. Ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του αρχείου, μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να κατεβάσετε το αρχείο.

Κάτι επίσης που θα σας φανεί πολύ βολικό είναι τα Firefox και Google Chrome Extensions. Η εγκατάσταση αυτών των extensions προσθέτει σε κάθε υποστηριζόμενη σελίδα δύο link με τα οποία μπορείτε γρηγορότερα να κατεβάσετε τον ήχο που επιθυμείτε.

Εκπαίδευση
Θεωρώ ότι η παραπάνω εφαρμογή μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στην τάξη όταν τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν πολυμεσικές εφαρμογές ή εφαρμογές που απαιτούν την ενσωμάτωση ήχου. Εξάλλου όλοι οι μαθητές χρησιμοποιούν το YouTube για να ακούνε τραγούδια και δεν θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουν αυτή την εφαρμογή είτε στην τάξη είτε στο σπίτι τους.

Σχόλια

  1. Γιάννη φοβερό το εργαλείο!
    Το χρησιμοποιώ συνέχεια από τότε που το ανέβασες. Thanks.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, είναι όντως πολύ βολικό εργαλείο. Πέρα όμως από προσωπική χρήση μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο και στην τάξη γιατί οι μαθητές μπορούσαν, κατά την υλοποίηση ενός video, να χρησιμοποιήσουν τα mp3 τραγούδια που ήθελαν χωρίς να χρειάζεται να κάνω εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. de mporw na petatrepsw apo dailymotion giati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

Οι πύργοι του Ανόι