Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DropBox : Η καλύτερη online υπηρεσία αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων

Το DropBox είναι μία υπηρεσία αποθήκευσης και διαμοιρασμού των αρχείων και των φακέλων σας. Η δωρεάν έκδοση σας παρέχει 2GB χώρο στο Internet.



Η λειτουργία της υπηρεσίας αυτής είναι πολύ απλή. Αρχικά πρέπει να κάνετε download την εφαρμογή και να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Στην συνέχεια πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Μόλις υλοποιηθούν τα παραπάνω βήματα δημιουργείται αυτόματα ένας φάκελος Dropbox στον υπολογιστή σας ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας αντίστοιχος φάκελος στο Internet. 

Μετά από τα παραπάνω οτιδήποτε προστίθεται στον φάκελο του υπολογιστή σας αντιγράφεται και συγχρονίζεται με τον αντίστοιχο φάκελο σας στο Internet. Να σημειώσουμε ότι οι φάκελοι σας είναι ιδιωτικοί εκτός από τους φακέλους Photos και Public που είναι φανεροί σε όλους. Ωστόσο έχετε την δυνατότητα να προσκαλέσετε φίλους σας για να βλέπουν αλλά και να επεξεργάζονται κάποιους από τους φακέλους σας.

Τρόποι Χρήσης
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω υπηρεσία.
  1. Κάνετε εγκατάσταση το Dropbox και σε άλλους υπολογιστές οπότε τα αρχεία συγχρονίζονται αυτόματα σε όλους τους υπολογιστές. Τέρμα πια η μεταφορά αρχείων από τον έναν υπολογιστή στον άλλο.
  2. Προσκαλείτε κάποιους συναδέλφους σας και μοιράζεστε με αυτούς κάποιους φακέλους. Έτσι έχετε την δυνατότητα να δουλεύετε μαζί. Προσωπικά χρησιμοποιώ τον τρόπο αυτό και θεωρώ ότι είναι πολύ αποδοτικός.
  3. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή DROPitTOme μαζί με το Dropbox σας. Με την υπηρεσία αυτή μπορείτε να λαμβάνετε με ασφάλεια μεγάλα αρχεία στον λογαριασμό σας. Π.χ. μπορείτε να λαμβάνετε εργασίες μαθητών σας.

Videos
Δείτε στη συνέχεια ένα εισαγωγικό βίντεο στα Εληνικά για το Dropbox.


και ένα video για το DROPitTOme


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)