Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ώρα του κώδικα (Πρώτη Ημέρα)


Η «ώρα του κώδικα» είναι μια πρωτοβουλία του Code.org που έχει ως στόχο μαθητές από όλο τον κόσμο να υλοποιήσουν από 9-15 Δεκεμβρίου 2013 δραστηριότητες που αφορούν τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα οι σχολικοί σύμβουλοι Πληροφορικής προτείνουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όλων των σχολείων στην παραπάνω εκπαιδευτική εβδομάδα (περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ).


Στα πλαίσια λοιπόν της παραπάνω πρωτοβουλίας επέλεξα να ασχοληθούμε με όλα τα τμήματα του σχολείου με διάφορες από τις προτεινόμενες δραστηριότητες. Έτσι σήμερα Δευτέρα 09/12/2013 υλοποιήθηκαν από διαφορετικά τμήματα οι εξής δύο δραστηριότητες:


Lightbot
Τάξη: Γ' Λυκείου
Μάθημα: Πολυμέσα - Δίκτυα


Δραστηριότητα: Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Ώρα κώδικα" υλοποιήθηκε μία περιορισμένη έκδοση του παιχνιδιού Lightbot. Το παιχνίδι αποτελείται από τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας που αφορούν βασικές γνώσεις προγραμματισμού, διαδικασίες και τη δομή επανάληψης.

Εντυπώσεις: Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε από τους περισσότερους μαθητές με μεγάλη ευκολία και με μεγάλη ευχαρίστηση. Μάλιστα οι μισές περίπου ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλες τις πίστες.


CodeHS
Τάξη: Α' Λυκείου
Μάθημα: Εφαρμογές Πληροφορικής


Δραστηριότητα: To CodeHS παρέχει τη δυνατότητα σε καθηγητές να δημιουργήσουν μία τάξη στην οποία οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν δραστηριότητες που αφορούν την εκμάθηση της γλώσσας JavaScript. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Ώρα κώδικα" οι πρώτες δραστηριότητες παρέχονται δωρεάν.

Εντυπώσεις: Μετά από ένα μικρό διάστημα εξοικείωσης με το περιβάλλον του CodeHS οι μαθητές κατάφεραν να υλοποιήσουν, χωρίς μεγάλη δυσκολία, τις πρώτες 7-10 δραστηριότητες. Οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν πολύ καλές. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα υλοποιηθούν την επόμενη διδακτική ώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)