Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Pivot Animator : Ένα πρόγραμμα για να δημιουργήσετε δισδιάστατα stick-man animations

Το Pivot Animator (αλλιώς Pivot StickFigure Animator ή και Pivot)  είναι μία δωρεάν εφαρμογή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα δισδιάστατα stick-man animations και να τα αποθηκεύσετε στη συνέχεια είτε ως εικόνες gif είτε ως βίντεο σε μορφή avi είτε ως ξεχωριστές εικόνες.


Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι αρκετά απλό και εύκολο στη χρήση. Αυτό που στην ουσία έχετε να κάνετε είναι να χειριστείτε τις φιγούρες μετακινώντας τις κόκκινες λαβές. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε εικόνες που διαφέρουν λίγο μεταξύ τους (τα καλούμενα frames). Όταν οι εικόνες αυτές τοποθετηθούν η μία μετά την άλλη δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης.


Η δημιουργία του animation απαιτεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με προγράμματα όπως είναι το Flash επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα του motion tweening. Ωστόσο είναι φανερή η μεγάλη ευελιξία που έχει ο δημιουργός του animation αφού ρυθμίζει και την παραμικρή κίνηση. Ένα επίσης χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι η δυνατότητα εισαγωγής εικόνων φόντου αλλά και απλών εικόνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο animation. Υπάρχουν επίσης και έτοιμοι χαρακτήρες αλλά και αντικείμενα τα οποία μπορούν να χρησιμποιηθούν.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μία δημιουργία μαθητών των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης που είχε παρουσιαστεί στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής (η δημιουργία έγινε με την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

Οι πύργοι του Ανόι