Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δωρεάν εφαρμογή Microsoft Office για Android και IOS συσκευές

Επιθυμείτε να γράφετε κείμενα και να δημιουργείτε υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις στο κινητό σας τηλέφωνο; Μήπως θα θέλατε η δυνατότητα αυτή να συνδυάζεται ιδανικά με την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου; Τότε η εφαρμογή "Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint και άλλα" για Android και IOS θα σας ικανοποιήσει πλήρως.
Λογότυπο του προγράμματος "Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint και άλλα"
Η εφαρμογή είναι κατάλληλη για μαθητές και φοιτητές που θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύντομο κείμενο ή μία σύντομη παρουσίαση. Είναι όμως κατάλληλη και όταν απλά θέλετε να βγάλετε φωτογραφία τις σημειώσεις σας και να τις στείλετε ως pdf αρχείο στον καθηγητή σας ή στους συμμαθητές σας. Ή απλά θέλετε να σημειώσετε κάτι πάνω σε μία εικόνα και να τη στείλετε στον προϊστάμενο σας.


Δυνατότητες της εφαρμογής

Η βασική δυνατότητα της εφαρμογής συνεχίζει να είναι η δημιουργία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων. Πατώντας το πλήκτρο "+" στην αρχική οθόνη και επιλέγοντας Έγγραφα θα σας δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσετε αρχεία κενά ή με βάση κάποιο πρότυπο. Ωστόσο έχετε και τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας την κάμερα σας, να μετατρέψετε κάτι που είναι γραμμένο σε χαρτί σε έγγραφο στο κινητό σας τηλέφωνο. Το περιβάλλον κάθε εφαρμογής (Word, Excel και PowerPoint) είναι αρκετά λιτό και εύχρηστο. Στο Word υπάρχουν δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου, εισαγωγής εικόνων και πινάκων, ορθογραφικού ελέγχου και πολλές άλλες. Το αρχείο σας αποθηκεύεται στη μορφή docx αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτεί και σε μορφή pdf ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε κοινή χρήση του αρχείου σας με άλλους.

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη είναι η επιλογή Lens (μπορείτε να την προσπελάσετε πατώντας το πλήκτρο + στην αρχική οθόνη) με την οποία ξεκλειδώνετε τις δυνατότητες της κάμερας του κινητού σας τηλεφώνου. Μερικά από τα πράγματα που έχετε τη δυνατότητα να κάνετε είναι: μετατροπή εικόνων σε έγγραφα στο Word ή σε σε υπολογιστικά φύλλα στο Excel, να σκανάρετε pdf αρχεία αλλά και να αποθηκεύσετε αυτά που έχετε γράψει σε έναν πίνακα σε ένα αρχείο pdf (δίνεται και η δυνατότητα αποθήκευσης σε word αλλά η μετατροπή δεν είναι ικανοποιητική).

Στην αρχική οθόνη υπάρχει και η επιλογή Ενέργειες με την οποία μπορείτε να εκτελέσετε τις πιο συνηθισμένες ενέργειες που κάνετε όταν δουλεύετε με ένα κινητό τηλέφωνο όπως π.χ. να μεταφέρετε αρχεία ανάμεσα σε συσκευές, να σκανάρετε QR codes και να υπογράψετε pdf αρχεία.

Οθόνη ενεργειών στο πρόγραμμα "Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint και άλλα"

Πλατφόρμες : Android | IOS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου