Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα καλύτερα YouTube κανάλια για να μάθετε προγραμματισμό

Επιθυμείτε να μάθετε προγραμματισμό; Αν η απάντηση είναι ναι, δείτε στη συνέχεια μία λίστα με ξένα YouTube κανάλια που έχουν πληθώρα tutorials για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, αλγορίθμους και δομές δεδομένων. Τα κριτήρια επιλογής ήταν τα εξής:
  • Η ενημέρωση του καναλιού να γίνεται συχνά και να είναι πρόσφατη,
  • Η ποιότητα των βίντεο να είναι ικανοποιητική (τόσο αισθητικά όσο και επιστημονικά) και
  • Το πλήθος των βίντεο που έχουν αναρτηθεί να είναι τουλάχιστον πενήντα και χωρισμένα σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση.

Τα καλύτερα YouTube κανάλια για να μάθετε Προγραμματισμό

Εγγεγραμμένοι : 1,04 εκατομμύρια
Βίντεο : 146

Ο Mosh Hamedani είναι εκπαιδευτής μηχανικών λογισμικού και έχει το χάρισμα της δημιουργίας καταπληκτικών video tutorials. Όλα τα βίντεο, που έχω δει, είναι υπερβολικά καλαίσθητα και ευχάριστα στην παρακολούθηση. Είμαι σίγουρος ότι θα τα λατρέψετε.

Δείτε, στη συνέχεια, ένα από τα κορυφαίο βίντεο του καναλιού με θέμα τη γλώσσα προγραμματισμού Python και περίπου 10.000.000 θεάσεις.



Ενδεικτικά playlists καναλιού


Εγγεγραμμένοι : 81,4 χιλιάδες
Βίντεο : 77

Ο Benyam Ephrem δημιούργησε το κανάλι αυτό μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να προσληφθεί ως προγραμματιστής. Είναι Αμερικανός, με καταγωγή από την Αιθιοπία, και έχει ένα μοναδικό και ενθουσιώδη τρόπο να παρουσιάζει θέματα που αφορούν αλγορίθμους και δομές δεδομένων. Τα θέματα που διαπραγματεύεται το κανάλι έχουν να κάνουν με θέματα που ζητούνται από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου σε μία συνέντευξη.

Δείτε, στη συνέχεια, ένα βίντεο για το κλασικό πρόβλημα δυναμικού προγραμματισμού "Longest Increasing Subsequence".


Ενδεικτικά playlists καναλιού


Εγγεγραμμένοι : 162 χιλιάδες
Βίντεο : 103

Ο Tushar Roy είναι μηχανικός λογισμικού με μεγάλη εμπειρία κυρίως στη γλώσσα προγραμματισμού Java. Στο κανάλι του εξηγεί με πολύ αναλυτικό τρόπο πληθώρα αλγορίθμων αλλά και θέματα που αφορούν το σχεδιασμό υπολογιστικών συστημάτων. Η επεξήγηση είναι πολύ αναλυτική ακόμα και σε δύσκολους, στην κατανόηση, αλγορίθμους.

Δείτε στη συνέχεια, ένα από τα καλύτερα βίντεο του καναλιού με θέμα το διάσημο πρόβλημα δυναμικού προγραμματισμού 0/1 Knapsack Problem και περισσότερες από 1.400.000 θεάσεις.


Ενδεικτικά playlists καναλιού

Εγγεγραμμένοι : 1,68 εκατομμύρια
Βίντεο : 3013

Η εταιρεία Edureka προσφέρει, μέσα από online μαθήματα, την ευκαιρία σε επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube μπορείτε να βρείτε tutorials για πάρα πολλά θέματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό.

Δείτε, στη συνέχεια, ένα από τα καλύτερα βίντεο του καναλιού για το Web Developmnent με περισσότερες από 1.000.000 θεάσεις.


Ενδεικτικά playlists καναλιού


Εγγεγραμμένοι : 1,09 εκατομμύρια
Βίντεο : 785

Η Traversy Media είναι μία εταιρεία που προσφέρει μαθήματα σε θέματα που σχετίζονται με το web developmnent. Εδώ θα βρείτε tutorials για όλες τις τελευταίες τεχνολογίες web όπως: Node.js, Angular 2, React.js, PHP, Rails, HTML, CSS και πολλές ακόμα.

Δείτε, στη συνέχεια, ένα από τα καλύτερα βίντεο του καναλιού για τη γλώσσα CSS με σχεδόν 2.000.000 θεάσεις.


Ενδεικτικά playlists καναλιού

Εγγεγραμμένοι : 1,33 εκατομμύρια
Βίντεο : 88

Ο Youdong Zhang δούλευε κάποτε ως προγραμματιστής στη Google αλλά παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το κανάλι αυτό. Έχει ενδιαφέροντα θέματα για κάποιον που θέλει να περάσει από συνέντευξη σε μία μεγάλη εταιρεία πληροφορικής ενώ και το στυλ που παρουσιάζει τα θέματα είναι πολύ πρωτότυπο και ευχάριστο.

Δείτε, στη συνέχεια, ένα βίντεο που αφορά μία εικονική συνέντευξη στην εταιρεία Amazon με θέμα Recursive Staircase Problem.

Ενδεικτικά playlists καναλιού


Εγγεγραμμένοι : 1,93 εκατομμύρια
Βίντεο : 1098

Το κανάλι αυτό ανήκει σε μία κοινότητα ανθρώπων που τους αρέσει ο προγραμματισμός και προσφέρουν δωρεάν tutorials σε πολλά και διαφορετικά θέματα όπως web development, game programming, data science και πολλά ακόμα.

Δείτε, στη συνέχεια, ένα από τα καλύτερα βίντεο του καναλιού για τη γλώσσα προγραμματισμού C++ με περισσότερες από 3.000.000 θεάσεις.


Ενδεικτικά playlists καναλιού


Εγγεγραμμένοι : 1,05 εκατομμύρια
Βίντεο : 1026

Στο κανάλι GeeksforGeeks θα βρείτε πολλά βίντεο για αλγορίθμους, δομές δεδομένων και για θέματα που ζητούνται σε συνεντεύξεις μεγάλων εταιρειών πληροφορικής. Τα βίντεο αποτελούν, στις περισσότερες φορές, επεξήγηση αντίστοιχων άρθρων που υπάρχουν στην ιστοσελίδα GeeksForGeeks.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο που επεξηγεί τον αλγόριθμο ταξινόμησης QuickSort.


Ενδεικτικά playlists καναλιού

Εγγεγραμμένοι : 467 χιλιάδες
Βίντεο : 1662

Το επίσημο κανάλι του πιο διάσημου μαθήματος προγραμματισμού στον κόσμο από τα πανεπιστήμιο Harvard και Yale. Επικεφαλής είναι ο καθηγητής David Malan ο οποίος παρουσιάζει με έναν τρόπο που κάθε φοιτητής θα ήθελε για το δικό του Πανεπιστήμιο.

Δείτε στη συνέχεια την πρώτη διάλεξη του 2019 που αφορά μία εισαγωγή στην υπολογιστική σκέψη και τη γλώσσα προγραμματισμού C.


Ενδεικτικά playlists καναλιού

  1. CS50 Lectures 2019
  2. CS50 - Android Track
  3. CS50 - Games Track
  4. CS50 - Web Track
  5. CS50 - IOS Track

Εγγεγραμμένοι : 575 χιλιάδες
Βίντεο : 775

Ο Gary είναι ειδικός στη δημιουργία μαθημάτων που αφορούν προγραμματιστές που ασχολούνται με το front end developmnent, το back end developmnent, το σχεδιασμό γραφικών για ιστοσελίδες και άλλα.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει τα βασικά του σχεδιασμού μίας διεπαφής χρήστη.


Ενδεικτικά playlists καναλιού


Εγγεγραμμένοι : 936 χιλιάδες
Βίντεο : 1386

Στο κανάλι αυτό θα βρείτε tutorials προγραμματισμού τόσο για αρχάριους όσο και σε προχωρημένους. Υπάρχουν tutorials για διάφορα θέματα: Java για αρχάριους, Java για προχωρημένους, Python, Android, Blockchain, JavaScript, C, Δομές δεδομένων και πολλά άλλα.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο που επεξηγεί τη λειτουργία της συνάρτησης zip στη γλώσσα προγραμματισμού Python.


Ενδεικτικά playlists καναλιού

  1. Python Tutorial for Beginners
  2. Java Programming Tutorial
  3. Django Tutorial for Beginners
  4. Must Watch for Programmers
  5. Kotlin Tutorial

Εγγεγραμμένοι : 1,05 εκατομμύρια
Βίντεο : 1026

Ένα κανάλι που δημιουργεί tutorials για θέματα που ζητάνε οι ακόλουθοι του. Μπορείτε να βρείτε λοιπόν tutorials για πολύ διαφορετικά θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό ακόμα και για μερικά που δε θα περιμένατε όπως π.χ. τη γλώσσα προγραμματισμού Cobol.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο για να μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού C++.



Ενδεικτικά playlists καναλιού


Ο παραπάνω κατάλογος είναι ενδεικτικός. Οπότε, αν έχετε κάποια άλλη καλή πρόταση, παρακαλώ γράψτε ένα σχόλιο και ο κατάλογος θα ενημερωθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Πληροφορική Γ' Λυκείου: Επαναληπτική Άσκηση #6 (2021)