Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Το weebly στην εκπαίδευση

Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για την online εφαρμογή weebly με την οποία έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε εύκολα και γρήγορα το δικό μας ιστότοπο.


Το weebly όμως έχει μπει δυναμικά και στο χώρο της εκπαίδευσης και υποστηρίζει πλέον σχολεία και πανεπιστήμια. Το weebly for education προσφέρει όλα τα εργαλεία που μπορεί να βρει κάποιος στο weebly αλλά προσφέρει και χαρακτηριστικά ειδικά για την τάξη. Πιο συγκεκριμένα προσφέρει τα εξής:

 • Ο καθηγητής μπορεί να δημιουργεί ξεχωριστό λογαριασμό για κάθε μαθητή και να τον διαχειρίζεται (ωστόσο η δωρεάν υπηρεσία προσφέρεται για 40 μαθητές),
 • Ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιεί τον παραπάνω λογαριασμό για να δημιουργήσει το δικό του ιστότοπο κάνοντας login στο http://students.weebly.com,
 • Δεν περιέχονται διαφημίσεις στις σελίδες που δημιουργούνται,
 • Ο καθηγητής μπορεί να επιλέξει αν οι ιστοσελίδες των μαθητών θα είναι private ή public (οι private δεν φαίνονται στις μηχανές αναζήτησης).

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε και στο παρακάτω εισαγωγικό video:4 σχόλια:

 1. Από αναζήτηση για το weebly ανακάλυψα το ιστολόγιό σας και πραγματικά με εντυπωσίασε το υλικό που έχετε αναρτήσει. Μπράβο σας! Θα το παρακολουθώ. Ένα άρθρο για τη χρήση του weebly στην εκπαίδευση υπάρχει και στην παρακάτω διεύθυνση... http://www.labschool.eu/web-service/research-education/weebly-for-education-greek-school.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ευχαρίστως θα ελέγξω και το άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραια δουλειά. Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ σε ένα weebly να το διαχειρίζονται πολλοί, δηλαδή να το δουλεύουν ταυτοχονα πολλοί μαθητές ενός τμήματος.
  Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει μία επιλογή που ονομάζεται Editors (θα τη βρεις στα Settings) και η οποία δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουν πολλά άτομα σε ένα site. Δε γνωρίζω όμως αν μπορούν να δουλεύουν ταυτόγχρονα επειδή δεν τη έχω δοκιμάσει.

   Διαγραφή