Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εργασία στο Powerpoint για το σχολικό έτος 2010 - 2011

Με βάση τον προγραμματισμό ύλης που έχω παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο βρισκόμαστε προς το τέλος της εκμάθησης των χαρακτηριστικών του PowerPoint. Μόλις τελειώσουμε οι μαθητές θα υλοποιήσουν  μία συνθετική εργασία με τη βοήθεια του PowerPoint.

Από τη φετινή χρονιά θα αποφασίζεται για κάθε συνθετική εργασία ένα γενικό θέμα και οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν κάτι σχετικό με το θέμα αυτό. Το θέμα της πρώτης εργασίας επιλέχθηκε από εμένα αλλά σκοπεύω τα επόμενα θέματα να επιλέγονται από κοινού με τους μαθητές. Το θέμα λοιπόν για φέτος είναι τα άγνωστα νησιά του πλανήτη μας


Δείτε και το παρακάτω φυλλάδιο για μία πιο αναλυτική παρουσίαση του θέματος της εργασίας :


Φωτογραφία : Waldo#4

Σχόλια

  1. Γιάννη πολύ οργανωμένη δουλειά (όπως πάντα) για το powerpoint και νομίζω θα τους έχεις σε ένα καλό άξονα δουλειάς. Σίγουρα θα έχουν πολλά να βρουν αν και μπορεί να αντιδράσουν για τις πολλές πληροφορίες στα ζητούμενα.

    Θα το επιχειρήσω με κάτι παρόμοιο και όχι ελεύθερο θέμα όπως έκανα παλιότερα.

    Όταν το κάνεις, περιμένω feedback.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέμη τα ζητούμενα είναι ενδεικτικά. Απλά θέλω να τους δώσω ιδέες να ξεκινήσουν. Μπορούν π.χ. να επιλέξουν να ασχοληθούν μόνο με τα ζώα του νησιού (6 διαφάνειες) και με την τοποθεσία του νησιού (2 διαφάνειες).
    Έχω στόχο επίσης να φτιάξω μία ενδεικτική παρουσίαση για να γνωρίζουν τι περίπου θέλω να κάνουν.
    Όσο αναφορά τα αποτελέσματα πιστεύω να τα έχω σε δύο εβδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτό που λες για την ενδεικτική παρουσίαση...
    Λέω σε παιδιά Γ Λυκείου ότι θα ασχοληθούμε με παρουσιάσεις και ενδειτικά δείχνω ένα καλό powerpoint με εναλλαγή εικόνων και ακούω απο κάτω ένα "τώρα αυτό είναι ενδιαφέρον...?"

    Τι να πω ώρες ώρες μπορεί να ετοιμάσεις, να φτιάξεις, να δείξεις και πάλι κάποια να μη τα αγγίξεις...

    Ελπίζω να είναι οι εξαιρέσεις αυτές οι περιπτώσεις.

    Εις το επανιδείν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέμη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Το θέμα βέβαια είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι δυνατό να το καλύψω σε λίγες μόνο γραμμές. Αυτό όμως που έχω να πω είναι ότι όταν ξεκίνησα μία προσπάθεια να κάνω κάτι διαφορετικό τα αποτελέσματα δεν ήταν άμεσα. Πέρασαν δύο χρόνια για να συνηθίσουν οι μαθητές. Τώρα μετά από τέσσερα χρόνια στο ίδιο σχολείο μπορώ να πω ότι τα πράγματα είναι αρκετά καλά. Υπάρχουν βέβαια και προβλήματα αλλά σε υποφερτό βαθμό.

    Χρειάζεται δηλαδή πολύ υπομονή και επιμονή. Τα αποτελέσματα έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. boreite na m peite pws borw na katevasw to power point?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Powerpoint δεν είναι ελεύθερο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το αγοράσεις.

    Αν θέλεις κάτι αντίστοιχο με το Microsoft Office αλλά δωρεάν μπορείς να δεις το Libre Office στην διεύθυνση http://www.libreoffice.org/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. aman oloi me egrasies power point... paw b lukeiou kai xreiazomai epigon to office.. exw kainourio pc alla gia energopoihsh 8elei kwdiko energopoihshs o opoios dn einai sumbatos me to programma ara dn mporw na kanw energopoishsh enw einai hdh agorasmeno. yparxh tropos na katebasw free to powerpoint? mphka sthn parapona selida pou grafeis alla dn ta katafera.. help me....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον έχεις μία δοκιμαστική έκδοση του Office. Η ενεργοποίηση που λες ισχύει για τα windows και όχι για το office. Αυτό συνήθως συμβαίνει στα καινούργια PC.

    Για το LibreOffice απλά πας στη σελίδα που λέω και πατάς το κουμπί Download LibreOffice. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε το σύνδεσμο http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/3.4.4/win/x86/LibO_3.4.4_Win_x86_install_multi.exe για να κατεβάσεις το αρχείο εγκατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)