Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εργασία στο Prezi για το σχολικό έτος 2010 - 2011

Την προηγούμενη εβδομάδα χρησιμοποίησα ένα φυλλάδιο εργασίας για την εκμάθηση του Prezi. Τις επόμενες δύο διδακτικές ώρες τα παιδιά θα υλοποιήσουν μία εργασία με την εφαρμογή αυτή. Για την υλοποίηση της εργασίας επιλέχθηκαν τέσσερα infographics από τα οποία θα αντλήσουν οι μαθητές τις  απαραίτητες πληροφορίες. Το ένα από αυτά αφορά 7 παρεµβάσεις που µπορούν να γίνουν σ’ ένα σπίτι για να γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον.


Ωστόσο η καινοτομία στην εργασία αυτή είναι ότι η δημιουργία της παρουσίασης θα γίνει συνεργατικά με χρήση της υπηρεσίας Prezi Meeting που έχω παρουσιάσει είσης σε προηγούμενο άρθρο.

Δείτε και το παρακάτω φυλλάδιο για μία πιο αναλυτική παρουσίαση της εργασίας:


Πηγή : newspaper-infographics

Σχόλια

  1. Πολύ καλή η εργασία Γιάννη.
    Το Prezi σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και εγώ στο μάθημα των εφαρμογών και πιθανότατα και τα Φύλλα Εργασίας που έχεις δημιουργήσει.
    Θα τα πούμε όμως ξανά για αυτό....
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ.

    Περιμένω προτάσεις για βελτίωση και αντιδράσεις από τους μαθητές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον (αν και αρκετά δύσκολο στην υλοποίησή του) θα ήταν να συνεργαστούν δύο σχολεία εξ αποστάσεως με την υπηρεσία Prezi Meeting.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θάνο, σήμερα έκανα την εργασία με το ένα από τα 2 τμήματα που έχω. Η συνεργασία με το Prezi Meeting ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα παιδιά και δυσκολεύτηκαν αρκετά.

    Όσο αναφορά την επικοινωνία των ομάδων δεν υπήρχε δυσκολία αφού έγινε μέσω Facebook που έχουν σχεδόν όλοι οι μαθητές.

    Πιστεύω ότι αν και η διαδικασία όπως λες είναι δύσκολη στην υλοποίηση μπορεί να γίνει και είναι καλό να γίνει. Ήδη θα προσπαθήσω να κάνω κάτι τέτοιο προς το τέλος της χρονιάς με τα Google Docs με το σχολείο που διδάσκει ο Νίκος Μιχαηλίδης.

    Εξάλλου δεν είναι απαραίτητο η προσπάθεια μας να είναι επιτυχημένη από την πρώτη φορά. Ας δοκιμάσουμε και ας αποτύχουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μάθουμε και εμείς και οι μαθητές μας.

    Αν πάντως το δοκιμάσεις θα με ενδιέφερε να μάθω πως πήγε η όλη διαδικασία. Από την άλλη εγώ είμαι ανοικτός σε προτάσεις και αν θέλεις μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι μαζί αν βολεύουν οι ώρες διδασκαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)