Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα νέο blog γαι την ΑΕΠΠ και όχι μόνο

Μία πολύ καλή προσπάθεια ξεκίνησε πρόσφατα από τον καθηγητή Πληροφορικής Νίκο Μιχαηλίδη. Είναι ένα blog το οποίο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει ασύγχρονα με επιπλέον υλικό και επικοινωνία τη διδασκαλία στο σχολείο. 


Τα θέματα που ασχολείται είναι πάρα πολλά. Πρώτα απ' όλα τα μαθήματα του Λυκείου ( ΑΕΠΠ, Εφαρμογές Πληροφορικής, Εφαρμογές Υπολογιστών και Τεχνολογία Επικοινωνιών). Επίσης παρουσιάζονται παρουσιάσεις που έχει κάνει σε συνέδρια, διάφορα θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και πολλά ακόμα.

Φίλε Νίκο καλό κουράγιο και καλή συνέχεια.

Σχόλια

  1. Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση και το σύνδεσμο προς το blog μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο στην προσπάθεια μου αυτή, (και μάλιστα πολύ πιο έμπειρο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επί της ευκαιρείας, σήμερα έπεσα πάλι στην παρακάτω πρόσκληση ενόψη και της επικείμενης Επιμόρφωσης μας (http://www.epimorfosi.edu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=62:2010-09-14-18-37-29&catid=35:2010-06-02-18-45-52&Itemid=55). Με βάση και την δουλειά που κάνουμε, ενδιαφέρεσαι να δημιουργήσουμε μια ομάδα (εσύ, εγώ και αν θέλει & ο Θέμης) να υποβάλουμε καλές διδακτικές πρακτικές (σχέδια μαθήματος)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι έγραψα κάτι παρόμοιο και γω στο δικό μου Post.

    Να δούμε τι θα πεί ο "αρχηγός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιδέα με το υπουργείο την έχω δει αλλά νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με τον χρόνο. Εμάς μας ενδιαφέρουν κυρίως τα κομμάτια που έρχονται (ασκήσεις) και εκεί ακόμα δεν έχουμε κάτι.

    Επίσης δεν μας ενδιαφέρει τόσο μία μεμονωμένη πρόταση αλλά μάλλον μία συνολική πρόταση για το μάθημα.

    Φυσικά και η ιδέα να παρουσιάσουμε ένα κοινό σχέδιο μαθήματος-πρόταση για κάθε μάθημα είναι κάτι που το έχω σκεφτεί.

    Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το εξής: να δουλεύουμε έτσι ανεξάρτητα και στα επόμενα μαθήματα και παράλληλα να ετοιμάζουμε το υλικό των προηγούμενων μαθημάτων. Στο τέλος μπορούμε να τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί και να ενεργήσουμε ως εξής :

    Εκδίδουμε ένα βιβλίο και ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα site στο οποίο θα έχουμε τεστ αυτοαξιολόγησης για κάθε ενότητα, επαναληπτικά τεστ και παρουσιάσεις. Όλο αυτό το υλικό φυσικά υπάρχει.

    Περιμένω και την δική σας άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ είμαι μέσα! Κάτι τέτοιο το σκεφτόμουνα από καιρό... το timing όμως και οι σωστοί συνεργάτες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο! Το δοκιμάζουμε και βλέπουμε πως θα πάει. Μιλάμε για τίς λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή να συνεχίσουμε όπως έχει και να κάνουμε αυτόνομα το υλικό μας. Ωραία ως εδω.

    Το υλικό που έχουμε ήδη θα το υποβάλλουμε σε άλλη μορφοποίηση - συνένωση?

    Θα δημιουργήσουμε νέο π.χ. νεες παρουσιάσεις?

    Πάντως είμαι μέσα γιατί ήδη για το 1ο κεφάλαιο ας πουμε έχουμε και παρουσιάσεις, και φύλλα εργασίας και τεστ αρκεί αυτά να ενωθούν και να προκύψει το καλύτερο από το υλικό των τριών μας.

    Άρα συμφωνώ και είμαι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το υλικό υπάρχει ή θα δημιουργηθεί. Απλά πρέπει να συμφωνήσουμε τι ακριβώς θέλουμε. Αυτό καλύτερα να το δούμε μετά από ένα μήνα για να έχουμε κάνει και 5-6 μαθήματα που αφορούν ασκήσεις.

    Ως προς το format νομίζω Θέμη ότι είσαι ο καλύτερος.

    Τα λέμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Υλικό για το δυαδικό σύστημα αρίθμησης